Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Kasım 2014 - 12:53 Yorum: 0

Muğla'da turizmi 12 aya yayma çalışmaları

Muğla Valisi Çiçek:

Muğla'da turizmi 12 aya yayma çalışmaları

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, var olan değerleri harekete geçirmek ve turizmi 12 aya yaymak için hep birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, beraberindeki heyetle Vali Çiçek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, turizmin, Muğla için çok önemli olduğunu söyledi.

Sektörde nitelikli hizmet sunabilmek için eğitim almış işgücüne çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Çiçek, "Muğla’da potansiyel çok fazla ama var olan değerleri harekete geçirmek ve turizmi 12 aya yaymak için hep birlikte çalışmamız lazım. Bu konuda üniversitemizin akademik olarak katkı sunmasını çok önemsiyorum" dedi.

Bilimsel açıdan turizmin değerlendirilmesinin Muğla için bir fırsat olacağını vurgulayan Çiçek, turizm alanında fakültenin yapacağı çalışmaların önemsenmesi gerektiğini kaydetti.

Dekan Bahar ise 2016 yılında 17. Ulusal Turizm Kongresi’nin Bodrum’da düzenleneceğini anlattı.

Kongre için Vali Çiçek’ten destek isteyen Bahar, kongrede akademik çevre ile sektörü bir araya getireceklerini ifade etti.

Fakültenin bünyesinde Turizm İşletmeciliği Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunduğunu bildiren Bahar, merkezden sektöre eğitim, danışmanlık, araştırma ve sertifika konularında destek verebileceklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber