Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Ağustos 2014 - 23:53 Yorum: 0

Muğla'daki orman yangını

Muğla Valisi Güvençer: "Yangının etkili olduğu alanda 3 mahalle ve bir yazlık site var. Herhangi bir can, mal kaybı yok ancak tarım arazilerinde zarar var"

Muğla'daki orman yangını

MUĞLA (AA) - Milas ilçesine bağlı Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan, Türkevleri ve Çökertme mahallelerine sıçrayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Mahallenin Köyiçi Mezarlık mevkisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, daha sonra Yangın Hareket Merkezi'nde bilgi aldı.

Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklama, Ören Mahallesi'nde öğle saatlerinde küçük bir noktada başlayan yangının kuvvetli poyraz sebebiyle süratle ilerlediğini söyledi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alabilmek için yoğun mücadele verdiğini belirten Güvençer, "Yangın 5 kilometrelik yaklaşık 500 hektarlık bir alanda etkili oluyor. Yangın şu anda kuzey-güney aksında ilerlemekle beraber doğu-batı aksında durduruldu. Kuvvetle muhtemel havanın ağarmasına müteakip havadan yapılacak müdahalelerle sabah saatlerinde kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarına başlanmış olacak" dedi.

Ekiplerin sabah saatlerine kadar karadan çalışmaları sürdüreceğine işaret eden Güvençer, "Yangının etkili olduğu alanda 3 mahalle ve bir yazlık site var. 3 mahallemiz herhangi bir zarar görmedi, herhangi bir can, mal kaybı yok ancak tarım arazilerinde zarar var. Yangının ilerleme aksanındaki bir yazlık sitede insanları herhangi bir kötü ihtimale, tehlikeye karşı tahliye kararı aldık. İnşallah yangını çok daha büyümeden atlatmış olacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber