Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Ağustos 2022 - 10:18 Yorum: 0

Muhammed, protez bacaklarına kavuşuyor

Adana'da enfeksiyon nedeniyle bacakları kesilen ve futbol antrenmanlarına giderek yaşıtlarını tekerlekli sandalyeden izleyen Muhammed'in protez bacak hayali...

Muhammed, protez bacaklarına kavuşuyor

Adana'da enfeksiyon nedeniyle bacakları kesilen ve futbol antrenmanlarına giderek yaşıtlarını tekerlekli sandalyeden izleyen Muhammed'in protez bacak hayali gerçekleşiyor. Bir hayırsever tarafından protez ücreti ödenirken Muhammed'in şimdi ki hayaliyse bacakları takıldıktan sonra Adana Demirsporlu Mario Balotelli ile tanışmak.

Hasan (33) ve Narin (30) Erol çiftinin 5 çocuğundan biri olan Muhammed'e doğduğunda nadir görülen çift taraflı "doğuştan kaval kemiği yokluğu" (Tibial Hemimelia) tanısı konuldu. Erol ailesi, evlatlarının tedavisi için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne gitti ancak bir çözüm bulamadı. 8 ay önce ise minik Muhammed'in her 2 bacağında da enfeksiyon çıktı. Doktorlar, bu enfeksiyonun vücuda dağılmaması için Muhammed Erol'un 2 bacağını diz altından kesti. Küçük çocuk tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.

Yardım kampanyası başlatıldı

Aile yavrularının tekrar yürüyebilmesi için 125 bin tutan protez bacak masrafı için yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerin yardımıyla 57 bin lira topladı. Erol çifti, küçük Muhammet'in yaşıtlarından geri kalmaması için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye ihmal etmedi.

Muhammed'in futbol sevgisini bilen anne Narin Erol, oğlunu aylar boyunca Güney Yıldızı Stadyumu'ndaki yaşıtlarının oynadığı Havuzlubahçe Spor Kulübü antrenmanlarına götürdü.

İHA'nın haberi ses getirdi

Tekerlekli sandalyeden futbol oynayan arkadaşlarını izleyen Muhammed'in futbol aşkı İhlas Haber Ajansı tarafından "İki bacağı kesilip tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Muhammed'in futbol aşkı" başlığıyla haber oldu.

Haberin ardından hayırsever Ogün Sever Okur, aileye destek olarak Muhammed'in protez bacak ücretini ödedi. Geçen gün ise Muhammed'in protez bacağı için ölçüleri alındı ve hazırlanmaya başlandı.

"Evladım için mutluyum"

Anne Narin Erol, evladı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ogün beyden Allah razı olsun. Benim evladımın mutlu olmasını sağladı. Oğlum ayakları takıldıktan sonra koşacağını, futbol oynayacağını söylüyor. Çok heyecanlı" diye konuştu.

"Balotelli ile tanışmak istiyorum"

Kısa süre sonra protez bacağına kavuşacak Muhammed Erol, "Ayaklarım olacağı için çok mutluyum. Koşup, futbol oynayacağım. Adana Demirspor'u tutuyorum ve Mario Balotelli ile tanışmak istiyorum. Murat Sancak başkan beni maça götürsün istiyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber