Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Kültür 03 Kasım 2015 - 17:32 Yorum: 0

Muharrem Ayı Konulu Konferans

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Muharrem Ayı” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın ardından katılımcılara aşure ikram edildi.

Muharrem Ayı Konulu Konferans

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Muharrem Ayı” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın ardından katılımcılara aşure ikram edildi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konuşmacı olarak Malatya Merkez Vaizi Şemsettin Karcı katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, aşurenin sadece bir çorba olmadığına, tarihi bir geçmişi olduğuna dikkat çekti. Kerbela olayına atıfta bulunan Pektaş, “Günümüz dünyasında maalesef çağdaş zulümler, yani çağdaş Kerbelalar devam etmektedir. Çağdaş Yezidler, Çağdaş Hz. Hüseyinler günümüzde de yaşamaktadırlar. Bombalar altında yaşayan insanlar, kıyıya vuran çocuk cesetleri modern kerbelaların yaşandığının kanıtıdır” dedi.

Günümüz çağdaş Kerbelaların bir an önce bitmesi için dualar etmemiz gerektiğini ifade eden Pektaş, düzenlemiş oldukları etkinlikten dolayı Kadın Meclisine teşekkür etti.

Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut, aşurenin paylaşmak olduğunu hatırlatarak Kadın Meclisinin de hayata dair birçok şeyi paylaştığını vurguladı. Kadın Meclisinin birlikteliği ile Malatya için daha çok çalışacaklarını söyleyen Bulut, “Bizlere destek olan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Muharrem ayının önemini anlatan ve bu ayda yapacağımız ibadetlerden bahseden Malatya Merkez Vaizi Şemsettin Karcı, bu ayda meydana gelen hadiselerden bütün Müslümanların ders çıkarması gerektiğini belirterek “Rabbim bizlere bir daha Kerbelalar yaşatmasın” dedi.

Konuşmasında Ehlibeyt sevgisinden de bahseden Karcı, “Ehlibeyt, “ev halkı”, “ev sahibi ile eşi, çocukları ve torunları” demektir, yani Hz. Peygamber(a.s.)ın ailesi ve soyu demektir” dedi

Karcı “Haram aylar içinde Muharrem ayının ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bu ayrıcalığı “Muharrem” adından da fark etmek mümkündür. Zira “muharrem” kelimesi, “haram kılınmış”, “hürmete lâyık” anlamlarına gelmektedir. Kısacası “haram aylar” uygulamasının genel adı, anlam itibarı ile bu aya özel bir ad olarak verilmiştir. Bu özel uygulama, şüphesiz Muharrem ayına atfedilen önemin bir yansıması olarak değerlendirilmelidir” dedi

Programın sonunda Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş tarafından Vaiz Şemsettin Karcı’ya yaptıkları sunumdan dolayı teşekkür plaketi takdim edilirken, programda “Kerbela”  şiirini okuyan Hatice Beyza Hadiç’e ise ebru sanatından yapılan eser hediye edildi. Kadın Meclisi Üyeleri ise düzenlenen programdan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ikram edilen aşureyi yediler.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber