Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ekim 2014 - 15:28 Yorum: 0

Muharrem ayına doğru

Tunceli Valisi Kaymak, mesaj yayımladı

Muharrem ayına doğru

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi Osman Kaymak, muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymak, mesajında, haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Hazreti Peygamberin torunu Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü muharrem ayının ve Aşure Günü'nün tüm İslam alemi için tarihi ve kültürel açıdan özel bir yeri bulunduğunu belirtti.

Kerbela olayının asırlar geçse de unutulmayacak kadar derin, anlamlı ve öğretici olduğunu kaydeden Vali Kaymak, "Kerbela, iyiyle kötünün, zalimle mazlumun, haklıyla haksızın hesaplaşmasıdır. Bu tür müessif olayların tekrar yaşanmaması için her zamankinden daha bilgili ve uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Bu kutsal ayda yapılacak dualar hepimizin zenginliğidir. Çünkü bu dualar yurttaşlarımız arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır" ifadesini kullandı.

Kaymak, "Kerbela'da cereyan eden zulmün bize verdiği en net mesaj, toplumda nifak çıkarıcı hareketlerden uzak durmamız gerektiğidir. Bu düşüncelerle, başta Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımın muharrem ayını tebrik ediyor, muharrem oruçlarının ve dualarının kabulünü temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber