Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 12:48 Yorum: 0

Muhasebeciler Haftası

KARABÜK (AA) - Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Eken, mesajında, 1 Mart 1989 tarihinde itibaren her...

Muhasebeciler Haftası

KARABÜK (AA) - Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eken, mesajında, 1 Mart 1989 tarihinde itibaren her yıl Muhasebeciler Günü'nün kutlandığını belirtti.

Muhasebeciliğin parayla ifade edilebilen her türlü bilgiyi kaydeden, sınıflandıran, özetleyen, analiz eden, yorumlayan ve rapor eden bir meslek olduğunu anlatan Eken, şunları kaydetti:

"Bu özelliğiyle muhasebe reel ve işleyen ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır. Muhasebe ve mali müşavirlik mesleği, günümüzün bilgi üreten, katma değer yaratan meslekleri arasına girmiştir. Ekonomik kriz de muhasebe ve denetimin önemini bir kat daha arttırmıştır. Ekonomik birimlerin, topluma finansal bilgilerini açıklamaları ve bağımsız denetime sunmaları Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasındadır. Ülkemizin acil sorunlarına çözüm bulmanın yolu da şeffaflık, ekonomik büyüme ve adil gelir dağılımından geçmektedir. Muhasebe, finansal raporlama ve denetim, işletmelerin ve doğal olarak ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biridir. Tasdik ve denetim sürecinde yaşanan zorluklar ve tekrarı niteliğindeki angaryalara rağmen meslektaşlarımız başarıyla görevlerini yapmaktadırlar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber