Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 11:18 Yorum: 0

Muhtarlar hizmetten memnun

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarını, en küçük mahalleden en büyük ilçeye kadar hız kesmeden sürdürdüğü,...

Muhtarlar hizmetten memnun

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarını, en küçük mahalleden en büyük ilçeye kadar hız kesmeden sürdürdüğü, hizmetlerin ayrım yapmadan her mahalleye gitmesinin muhtarlar ve vatandaşların takdirini topladığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen Alsancak Mahalle Muhtarı Mustafa Ataş, Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerine yaptığı hizmetler hakkında düşüncelerini aktardı. Büyükşehir Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Ataş, "Özellikle Muhtarlık İşleri Daire Başkanı olmak üzere müdürlere, hatta sahada çalışan personellere kadar ne zaman istersek ulaşabiliyoruz. Sadece muhtar olarak değil, sade bir vatandaş olarak da Büyükşehir Belediyesi'ne kolaylıkla ulaşabiliyoruz ve sorunumuzun çözülmesi konusunda hızlı şekilde destek alıyoruz" dedi.

Yapılan hizmetlerden de son derece memnun olduklarını aktaran Ataş, "40 senedir değişmeyen su boruları bile bu dönemde değişti. Alsancak Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi sayesinde 40 senedir ilk defa temiz su içebiliyor. Ayrıca şu anda asfalt çalışmaları yapıldı ve devam ediyor. Ara sokaklara kadar asfaltlanıyor ve bu çalışmalarda mahallemizin tozdan ve çamurdan kurtulması için gereken yapılıyor. Ben 2 senedir muhtarım ama 20 senedir Alsancak Mahallesi sakiniyim. Bugüne kadar mahallemiz böyle hizmet görmedi. Öte yandan hizmet yapılırken herhangi bir ayrım yapılmaması da son derece önemli. Mahallemiz bugüne kadar hep ötelenmiş ama bugün hizmet noktasında hiçbir ayrım yapılmıyor. En lüks mahalleye ne hizmet yapılıyorsa bizim mahallemize de aynısı yapılıyor. Bu hizmetler için başta Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'a, sonra emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Eskiden telefonlar yüzümüze kapatılırdı"

Demirtaş Mahalle Muhtarı Şefik Özdemir de istedikleri zaman Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşabildiklerini aktarırken, yıllardır yapılmayan hizmetlerin artık kendi mahallelerine de gelmesinden duyduğu memnuniyeti anlattı. Özdemir, "Su boruları, kanalizasyon, asfalt gibi birçok hizmeti Büyükşehir Belediyesi'nden alıyoruz. Demirtaş Mahallesi olarak 30 senedir bu hizmetleri almamıştık. Ama artık mahallemiz değer görmeye başladı ve yıllardır alamadığı hizmeti almaya başladı. Üstelik hiçbir ayrım yapılmadan istediğimiz ne

varsa en hızlı şekilde yapılıyor ve mahallemizin eksikleri birer birer ortadan kaldırılıyor. Sağ olsunlar müdürlerimize, istediğimiz daire başkanına da anında ulaşabiliyoruz. Eskiden yüzümüze telefon kapatırlardı, şimdi herkese ulaşabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Turunçlu Mahalle Muhtarı Mehmet Nedim Zertürk ise kendi mahallelerinde imardan kaynaklı problem olduğunu ancak bu problemin aşılmasının ardından Turunçlu Mahallesi'nin de Büyükşehir Belediyesi'nden istediği hizmetleri alacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Muhtar Zertürk, dilediği zaman Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşabildiklerini anlatırken, altyapı ve asfalt gibi çalışmaların da kısa süre içerisinde başlayacak olmasının kendileri için mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Muhtarlar hizmetten memnun

Muhtarlar hizmetten memnun

Muhtarlar hizmetten memnun

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber