Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Muhtarlar taleplerini ''online'' iletmekten memnun

Muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi"nin devreye girmesi, köy ve mahalle muhtarlarınca memnuniyetle karşılandı- Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başk

Muhtarlar taleplerini ''online'' iletmekten memnun

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Muhtarların taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi"nin devreye girmesi, köy ve mahalle muhtarlarınca memnuniyetle karşılandı.

Sistemin hayata geçirildiğine ve işleyişine dair İçişleri Bakanlığı genelgesinin 81 ilin valiliğine gönderilmesinin ardından muhtarlara "Muhtar Bilgi Sistemi"ni kullanabilmeleri için şifreleri de yollanmaya başlandı. 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, AA muhabirine, son dönemde muhtarların birçok sorununun giderilmesi için gayret edildiğine değinerek, "Özellikle özlük haklarımızdan başlayan iyileştirme çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızın öncülüğünde ve İçişleri Bakanlığımızın da gayretleriyle devam etmekte. Yapılan tüm çalışmaları memnuniyet ve sevinçle karşılıyoruz" dedi.

Son olarak İçişleri Bakanlığının, köy ve mahalle muhtarlarının etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla "Muhtar Bilgi Sistemi" oluşturduğunu ifade eden Akdeniz, sistemin devreye girdiğini ve muhtarlara sistemi kullanabilmeleri için gerekli şifrelerin dağıtılmaya başlandığını anlattı. 

Muhtarların özellikle yerel bazdaki sorunları ve talepleriyle ilgili yeni bir sistemin geliştirilmesinden mutlu olduklarını belirten Akdeniz, şöyle konuştu:

"Bundan sonra köy ve mahalle muhtarlarımız bu sistem sayesinde kendilerine verilen şifreleri de kullanarak sorun ve taleplerini direkt olarak elektronik ortamdan iletebilecek. Bu sistem bakıldığında çok güzel ve daha öncede de uygulanmamış bir sistem. İlk defa uygulanıyor. Teknolojik imkanlar kullanılarak yapılan bu düzenleme muhtarlarımızı oldukça memnun eden seviyede."

- Taleplere 15 günde cevap verilecek

Muhtarların her türlü sorununu sisteme yazabileceklerini aktaran Akdeniz, sistemin dilekçe görevi göreceğini ve talep ile sorunlara en az 15 gün içerisinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda cevap verileceğini belirtti. 

Akdeniz, büyükşehir olan illerde Muhtarlar Daire Başkanlığı'nın oluşturulduğunu ve sisteme girilen muhtar taleplerinin ise anında bu birim tarafından değerlendirmeye alınacağını kaydederek, "Daire başkanlıkları muhtarların sorunlarını takip eden bir birim halinde olacak. Dolayısıyla bu sisteme düşen dilekçeler zaman kaybetmeden değerlendirilip muhtarlarımıza mail olarak geri bildirilecek. Böylelikle sorunlar da kısa sürede aşılmış olacak" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber