Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Muhtarlara hizmetiçi eğitim semineri verildi

MUŞ (AA) - Bulanık İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına "Hizmetiçi Eğitim Semineri" verildi.Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan...

Muhtarlara hizmetiçi eğitim semineri verildi

MUŞ (AA) - Bulanık İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına "Hizmetiçi Eğitim Semineri" verildi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan İlçe Nüfus Müdürü Fethi Kara, 2015 genel seçimleri için vatandaşların mutlaka nüfus müdürlüğüne başvurarak adres beyanında bulunmalarını, adreslerini yaptırmayanların oy kullanamayacağını belirtti.

Kara, kişinin doğumundan ölümüne kadar, tüm nüfus hareketlerinin nüfus kütüğüne kaydedildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Nüfus müdürlüğünün çalışmasında, insan hayatında, toplum açısından önem arz eden ve hukuki sonuçları doğuran her türlü olay ve hukuki işlemlerle nüfus hareketlerine ve kişiye ilişkin bilgilerin istatistiki amaçlarla toplanmasına, kütüklere geçirilmesine, korunmasına, gerektiğinde tasnif edilerek değerlendirilmesine, ayrıca Türk vatandaşı olup olmadığının tespitine, toplum içerisinde kimliğinin ve aile bağlarının belirlenmesine yönelik hizmetlerin bütünü kapsar."

Toplantıda muhtarlara genel nüfus işlemleri ve adrese dayalı nüfus sayımına göre ikamet değişikliği bildirimleri, adres kayıt sistemi ve muhtarların bu konuyla ilgili yetki ve sorumlulukları konularında da muhtarlara bilgi verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber