Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ekim 2017 - 12:18 Yorum: 0

Muhtarların bir araya gelmesi için çalışıyorlar

Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Arslan Manisa genelinde bir muhtarlar derneğinin olmadığını ve bir federasyon kurulması için 7 ilçedeki muhtarlar...

Muhtarların bir araya gelmesi için çalışıyorlar

Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Arslan Manisa genelinde bir muhtarlar derneğinin olmadığını ve bir federasyon kurulması için 7 ilçedeki muhtarlar derneğinin bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramiz Şiyak ve muhtarlar katıldı. Manisalı muhtarlar hep birlikte anıta çelenk sundu.

Törende bir konuşma yapan Şehzadeler Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Arslan, geçen yıl 19 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini kaydederek, bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyledi. Şehzadeler'de bulunan 65 muhtardan 64'ünün derneğe kayıtlı olduğunu belirten Arslan, muhtarların yerelde olduğu gibi genelde de sorunlarının olduğunu ifade etti. Manisa genelinde bir muhtarlar derneğinin olmamasıyla ilgili olarak Arslan, federasyon kurulması için 7 ilçedeki muhtarlar derneğinin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Yönetim kurulunu oluşturabilmesi için en az 17 gerekiyor. Manisa'nın tamamı 17 ilçeden oluşuyor. İlçelerin tamamını yönetime alsanız, Allah korusun yönetimden biri ayrılırsa fesholur. Daha ilçelerde kurulmayan muhtarlar derneğimiz var. Onların kurulması için uğraşıyoruz" dedi.

Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Seçmenin, vatandaşın 24 saat kapısını çalabileceği, çözüm merkezi olduğunu bildiği bu kurumu yani mahalle muhtarını her zaman kendine yakın hissetmekte olduğu için diyoruz ki, biz muhtarlar demokrasinin kılcal damarlarıyız. Bu nedenle 188 yıllık Merkezi/Yerel idareyi temsil eden bir müessese olarak gücümüzü Türkiye Cumhuriyeti'nin mühründen almaktayız. Görev ve sorumluluklarımız çok, buna karşılık yetkilerimizin olmadığı doğrudur. Ancak biz kendi özgüveniyle, kendi iradesiyle seçilmiş olmaktan aziz vatanımıza hizmet etmekten son derece mutluyuz. İşte bu sevgiyle 15 Temmuz darbe gecesinde bütün muhtarlarımız gerek mahallelerinde, köylerinde gerekse meydanlarda Al bayraklarıyla yerini aldı nöbetini tuttu. Hainlere kafa tutan ve şehit düşen muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum" diye konuştu.

Muhtarların bir araya gelmesi için çalışıyorlar

Muhtarların bir araya gelmesi için çalışıyorlar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber