Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 16:08 Yorum: 0

Muhtarların talepleri

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Muhtarlar çalışmak istiyor. Biz sadece bürolarımızda beklemeyelim. Belediyeler ve devletimiz bize görev...

Muhtarların talepleri

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Muhtarlar çalışmak istiyor. Biz sadece bürolarımızda beklemeyelim. Belediyeler ve devletimiz bize görev versin, bizi yetkilendirsin" dedi.

Muhtarlar "19 Ekim Muhtarlar Günü"nü kutlamaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Samsun'da yapacakları programlar hakkında bilgi verdi. Öztürk, "19 Ekim tarihinde hükümetimizin aldığı karar ile Muhtarlar Günü olarak ilan edilmiştir. Geçen sene ilkini yaptığımız Muhtarlar Günü'nü Ankara'da Anıtkabir'de kutladık. Bu sene de ikincisini Samsun'da yapacağız" diye konuştu.

Yeni teknolojik sistemin gelmesiyle muhtarların yetkilerinin kısıtlandırıldığını iddia eden Öztürk, "Mahallelerimizde yapılan mimari düzenlemelerde muhtarlara oy hakkı verilmesini istiyoruz. Mahallelerimizde yapılan uygulamalarda komisyonlara gidip, konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz. Genç muhtarlarımızın sosyal güvenceleri sağlanmıyor. Fakat Cumhurbaşkanımız son dönemlerde bize büyük bir ivme kazandırdı. Hem bizi sarayda ağırlaması hem maaşlarımızda düzenleme yapılması bizim ümidimizi arttırdı. Muhtarlar günde yaklaşık 25 çeşit evrak veriyordu. Ama şimdi hiç evrak vermiyor konumuna geldik. Muhtarlar çalışmak istiyor. Biz sadece bürolarımızda beklemeyelim. Belediyeler ve devletimiz bize görev versin, bizi yetkilendirsin. Biz de Türkiye çapında yaklaşık 50 binin üzerinde muhtarız. 15 Temmuz olayından sonra bizlerin FETÖ olayında tutuklananların hepsinde imzamız var. Fakat bizim devletten istediğimiz, bizi yasal boyutta donatıp çalıştırmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber