Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ekim 2014 - 18:23 Yorum: 0

"Mülki idarelerde yönetim" söyleyişi

Bilecik Valisi Nayir: "Yönetim, her hususu ilgilendiren, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu yönetimine kadar her safhada yer alan olmazsa olmazlarımızdandır"

'Mülki idarelerde yönetim' söyleyişi

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Yönetim, her hususu ilgilendiren, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu yönetimine kadar her safhada yer alan olmazsa olmazlarımızdandır" dedi.

Vali Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü, Yönetim ve Denetim Kulübü tarafından "Girişimciler ve yöneticiler İİBF'lilerle buluşuyor" konulu söyleşide, 1978 yılında üniversiteye başladığını ve 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduğunu anlatarak, üst yönetici görevlerinde bulunanların aileleriyle birlikte görevin birer parçası olarak çalıştığını söyledi.

Nayir, 28 yıllık İçişleri Bakanlığı teşkilatı içerisinde 6 ilçede kaymakamlık, 3 ilde vali yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, bu süre zarfında mülki idarenin değişik boyutlarını görme, anlama fırsatı bulduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Yönetim, her hususu ilgilendiren, işletmelerden, sivil toplum kuruluşlarına, kamu yönetimine kadar her safhada yer alan olmazsa olmazlarımızdandır. Yönetimde var olan hususlar, mutlaka yöneten, en az bir yönetilen, bir de otorite kullanımı mutlaka var olması gereken, vazgeçilmez hususlardandır. Başkaları vasıtasıyla iş görme hususu öne çıkıyor. Mutlaka her hususta olduğu gibi burada da hedefler önemli. Yönetim bir süreçtir. Kimi yönetimde kendi hitabetini, kimi de kendi otoritesini kullanarak öne çıkar. Herkesin kendi yönetim tarzını, kendi öğrendikleriyle, kendi becerileriyle, kabiliyetleriyle değerlendirip onunla geliştirebileceği bir metodu olur. Yönetim süreci içerisindeki bu dinamik dönemde mutlaka yeni değişikliklere, yeni hususlara da açık olmalıyız. Bu dinamik süreç, yeniden öğrenmeyi ve mevcut bilgileriniz üzerine bir şeyler daha ilave etmeyi gerektirir. Bu biraz bisiklet sürmek gibi bir şey, durduğunuz anda düşmeye mahkum olursunuz. Merkezi yönetim atamayla iş başına geliyor."

Mülki idareciliğin beklentileri yüksek olan bir görev olduğu ifade eden Vali Nayir, "Diğer mesleklerle kıyasladığımızda artıları olan bir meslek grubu. Ülkemizi emanet edeceğimiz siz gençlere önerim, eğer yapmış olduğunuz işten dolayı tatmin duygusu yüksek bir iş arıyorsanız mülki idare mesleğini seçebilirsiniz" diye konuştu.

Vali Nayir, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. İİBF Dekanı Cüneyt Koyuncu, katılımlarından dolayı Vali Nayir'a üniversitenin ambleminin bulunduğu tabak hediye etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber