Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Eylül 2022 - 10:44 Yorum: 0

Mülteci öğrencilerin sosyal uyum sorunlarıyla ilgili küresel proje

Düzce Üniversitesi adına yürütücülüğünü yaptığı uluslararası projeleri başarıyla gerçekleştiren Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.

Mülteci öğrencilerin sosyal uyum sorunlarıyla ilgili küresel proje

Düzce Üniversitesi adına yürütücülüğünü yaptığı uluslararası projeleri başarıyla gerçekleştiren Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Kılıç'ın, Ulusal Ajans'a başvuru yaptığı proje kabul edildi.

Düzce Üniversitesi koordinatörlüğünde 2 yıl sürecek olan büyük ölçekli projede; Türkiye, Almanya, Slovenya ve Slovakya'dan üniversite ve kurumların ortaklığında, Türkiye ve AB ülkelerinde ulusal ve uluslararası düzeyde yenilikçi, modern ve serbestçe erişilebilir eğitim materyallerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca mülteci öğrencilerin sosyal uyum sorunlarını çözmek için ihtiyaç ve gereksinimlerin uluslararası standardizasyonu belirlemek ve okullar, üniversiteler, hükümet ile sivil toplum kuruluşları arasında anlamlı ve uzun süreli iş birlikleri sağlamak da projenin amaçları arasında yer alıyor.

Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Doç. Dr. Metin Kılıç, Düzce Üniversitesi'nin küresel ölçekli büyük projelerde de öncü yükseköğretim kurumu olduğuna dikkat çekti. Ülkemizin dünya üzerinde mültecilere en çok destek veren ülke konumundan hareketle, Düzce Üniversitesi'nin de ulusal ve uluslararası öğrencilerin eğitim materyallerine erişimi, mülteci öğrencilerin sosyal uyum sorunlarının çözümü, standardizasyonların belirlenmesi noktasında önemli bir misyon edindiğini belirten Doç. Dr. Metin Kılıç, projede önemli iş birliklerini hayata geçirerek Düzce Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olduğunu bir kez daha kanıtladığını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Metin Kılıç'ın; 2021 yılında Düzce Üniversitesi koordinatörlüğünde başarılı bir şekilde tamamladığı "EMIEW - Educational Modules for "Insurance and Employability of Women" adlı projesi ile birlikte Düzce Üniversitesi'nde toplamda 6 adet AB projesi yürütülüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber