Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Eylül 2017 - 13:48 Yorum: 0

Mülteciler HAYAD’a sığındı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) 300'ü Türkmen 500 mültecinin beslenme ve giysi ihtiyacını karşıladı.

Mülteciler HAYAD’a sığındı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) 300'ü Türkmen 500 mültecinin beslenme ve giysi ihtiyacını karşıladı.

Kırıkhan'a kaçak yollarla getirilen Suriyeliler Kırıkhan'da HAYAD'a sığındı. Burada yemek, banyo, giyim ihtiyaçları karşılanan mülteciler polis ekipleri tarafından gözlem altına alındı.

HAYAD Başkanı Rahmi Vardı, Türkiye'ye gelen mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün yine derneğimize gelen 300'ü Türkmen 500'e yakın Suriyeli kardeşimizin banyolarını sıra sıra yaptırıyoruz, elbiselerini veriyoruz. Yarısını giydirdik yarısını da giydirmeye devam ediyoruz. Kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı yemeklerini verdik. Bu kardeşlerimiz muhtemel Rusya'nın İdlib'i vurmasından dolayı Rakka'dan ve İdlib'ten gelen kardeşlerimiz. Farkındaysanız çoğu askerlik çağına gelen insanlar. Muhtemelen orada kim hangi bölgeyi ele geçiyorsa o yüzden ailelerden asker istiyor. Bu aileler de kadınlar, yaşlılar muhtemelen orada kalıyor ama bu gençler askere gitmemek için ve genç yaşta ölmemek için dünyanın mazlumların umudu olan Türkiye'ye geliyorlar ve biz de bu kardeşlerimize devletimiz adına Türkiye adına HAYAD olarak bu hizmetleri yapıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber