Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 20:53 Yorum: 0

Mültecilerin Acısını Hissedebilmek İçin Deniz Suyu İçtiler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde açılan sergide kıyılarda kalmış mülteci eşyaları sergilenerek yaşanan drama dikkat çekildi.

Mültecilerin Acısını Hissedebilmek İçin Deniz Suyu İçtiler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde açılan sergide kıyılarda kalmış mülteci eşyaları sergilenerek yaşanan drama dikkat çekildi. Serginin açılış kokteylinde, boğularak ölen mültecilerin acısını hissedebilmek için deniz suyu içildi.

Multidisipliner sanatçı Genco Gülan'ın, Ege Denizi'nde hayatını kaybeden mültecileri konu alan "İsmi Yok" sergisi Bodrum'da açıldı. Bodrum Belediyesi ve Bodrum'da İnsanca Yaşam Derneği'nin katkıda bulunduğu, yapımcılığını Ekin Anıl'ın üstlendiği sergi 236 yıllık Aya Nikola Rum Ortodosk Kilisesi'nin duvar kalıntıları arasında açıldı. Sergilenen mülteci eşyaları ise yürekleri burktu. Çocuklara ait oyuncaklar, biberon ve bebek eşyaları ise yürekleri dağladı. Sergide; Şambrel, kürek, yanan eşyalar, ayakkabılar, benzin ve şişirme pompaları ile mültecilerin kıyafetleri sergilendi.

KOKTEYLDE DENİZ SUYU İÇTİLER

Serginin açılışındaki kokteylde ise mültecilerin acılarını hissetmek için deniz suyu içildi.

Serginin açılışında gazetecilere açıklama yapan sanatçı Genco Gülan, "Bu sergi için Bodrum kıyılarından Suriyeli göçmenlere ait kalmış eşyaları toparladım. Gümüşlük Aspat, Turgutreis kıyılarını dolaştım. Bulduğum parçaları birleştirdim ve sergi açtım. Parçalanmış botlar, can yelekleri, konserve kutuları, bebek bezleri, ayakkabı parçalarını topladım. Ucan beyaz balonlar ile birlikte sergiliyorum. Ülkemizi terk etmiş veya terk etmeye çalışmış göçmenler bir saygı duruşu" dedi.

Serginin yapımcısı Ekin Anıl ise, sergiyi Ege Denizi'nde hayatını kaybeden mülteciler için düzenlediklerini ifade ederek, "Sergi mültecilerden geriye kalan eşyalardan oluşuyor. Beyaz balonlar ise onların ruhlarını sembolize ediyor. Amacımız bugünden itibaren 4 bin mülteci ölümlerine dikkat çekmek. Onları sadece rakamdan ibaret olmadığını ve 6 aylık 1 günlük ve 60 yaşında gerçek hayatlar olduğuna değinmek" diye konutu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber