Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Magazin 22 Nisan 2014 - 09:51 Yorum: 0

Murat Boz elinden tuttu

Tarkan, Sertab Erener, Hande Yener ve Yalın'ı geride bıraktı!

Murat Boz elinden tuttu

MURAT Boz’un elinden tuttuğu genç şarkıcı Oğuz Berkay Fidan, 18 yaşında iki büyük başarıya imza attı. Seslendirdiği ‘Olmuyor’ ile 2013’ün en çok dinlenen ikinci şarkısı olurken Tarkan, Sertab Erener, Hande Yener, Yalın, Rafet El Roman ve Gökhan Özen’i geride bırakmayı başardı. Oğuz Berkay Fidan, aynı zamanda Kral Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Çıkış’, ‘En İyi Single’, ‘En İyi Düet’ ve ‘En İyi Şarkı’ olmak üzere 4 dalda aday gösterildi.Ailenizde müzisyen var mı?
Hayır, müzikle profesyonelce uğraşan kimse yok. Büyük babam hobi olarak saz çalıp türkü söylermiş. Babam da hobi olarak gitar çalar. Ailemizde müzikle profesyonelce uğraşan bir tek ben varım.

Müziğe yatkın olduğunuzu ne zaman keşfettiniz?
4 yaşamdayken babam oynamam için bana bir org almış. Ben daha o yaşlarımda günün popüler şarkılarını çalmaya ve söylemeye başlamışım. Genelde her çocuk günün popüler şarkılarını söyler ama benim farkım o şarkıların melodilerini orgda çıkarabilmem olmuş. Sonra 11 yaşındayken gitarım oldu. Gitar çalarken sesimin de şarkı söyleyebilecek kıvamda olduğunu keşfettim.

Çocukluk hayalleriniz şarkıcılık üzerine miydi?
Ben oldukça çekingen biriydim. Yarışmaya kadar annemin ve babamın dışında kimsenin karşısına geçip de şarkı söylemedim. Bu nedenle profesyonel şarkıcı olmayı hiç düşünmemiştim. Katıldığım yarışmaya kadar müzikle hep hobi olarak ilgilendim. Sonra yarışmanın ilanlarını görünce şansımı denemek istedim ama babam ‘Hayırrr’ dedi. O zaman biraz tartıştık, aramız limoni oldu. Sonra yanına gidip babamdan özür dileyerek ‘Baba, bu yarışma benim için bir şans olabilir. Katılmalıyım’ dedim. Babam da ‘Peki’ dedi.O halde birinci olduktan sonra müzik profesyonel anlam taşımaya başladı...
Aslında her çocuğun olduğu gibi benim de hayallerini kurduğum meslekler vardı. O mesleklerin arasında müzik hiç olmamıştı. Belli bir yaşa geldiğimde teknolojiye olan merakımdan dolayı tasarım üzerine eğitim almak istedim. Şu anda da Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı üzerine öğrenim görüyorum. Elbette müzik benim için vazgeçilmez. Önüme iyi bir şarkıcı, iyi bir söz yazarı ve iyi bir besteci olma adına hedefler koydum.

Yarışmada birinci olmasaydınız yine de müzikle profesyonel olarak ilgilenecek miydiniz?
O zaman nasıl bir ruh hali içinde olurdum bilmiyorum. Bu durum biraz da gelen tekliflere bağlı. Birinci olmasaydım da teklifler alabilirdim. Cengiz Erdem, beni aradı, kendi şarkısını seslendirmeme izin vererek bir single çıkardı. İşte o ‘Olmuyor’ şarkısı bir anlamda benim hayatıma yön verdi. Murat Boz, stüdyoya gelerek şarkıyı nasıl seslendirdiğimi dinledi. O esnada ‘Ben de eşlik edeyim’ diyerek düet yaptık. Bütün bu gelişmeler benim için oldukça önemli oldu. Çünkü 2013’ün en çok dinlenen ikinci şarkısı olduğu gibi Kral Müzik Ödülleri’nde 4 dalda aday gösterildim.

‘KONSERLERİNDE SAHNEYE ÇIKARDI’
Murat Boz sizin için ne anlam taşıyor?
Murat Abi, benim yarışmada ekibinde olmak istediğim kişiydi. Oldukça mütevazı ve sevecen biri. Benimle daha çok ilgileneceğini düşünmüştüm. Hiç yanılmamışım. Yarışmadan sonra da Murat Abi, benimle yakından ilgilendi. Konserlerine götürüp sahneye çıkardı. Açıkçası sahne deneyimi için Murat Abi’nin katkıları yadsınamaz. Eğer bir gün bir yerlere gelirsem bunda Murat Abi’nin ve Cengiz Erdem’in büyük katkıları olacaktır.Gelmek istediğiniz yer neresidir?
Her şarkıcının gönlünde yatan aslan aynıdır. Bütün ülkenin sevdiği ve şarkılarını dinlediği biri olmak istiyorum. Belki ütopik gelecek ama yurtdışında da başarılı olmak istiyorum. Daha birkaç yıl öncesine kadar bana ütopik gelenler şimdi gerçek oldu. Yurtdışında neden başarılı olmayayım?

Birçok ünlü şarkıcıyı geride bıraktınız. Neler düşünüyorsunuz?
Cengiz Erdem’in bana verdiği ‘Olmuyor’ gerçekten çok güzel bir şarkı. Murat Abi’nin de katkılarıyla ortaya güzel bir yorum çıktı. Bu nedenle ‘Olmuyor’ çok dinlenen bir şarkı oldu. Birçok ünlü sanatçıyı dinlenme konusunda geride bırakarak listede ikinci sırada olmak bana daha da bir sorumluluk duygusu kattı. Müzikle ciddi bir şekilde ilgilenmem konusunda bana yol gösterdi. Geçtiğim sanatçıların her biri çok değerli. Dilerim bir gün onlar gibi olurum. Gün gelir de onlar gibi bir sanatçı olursam ve genç bir şarkıcı beni geçerse bundan mutluluk duyarım.

Mehmet ÇALIŞKAN 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber