Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Eylül 2016 - 10:38 Yorum: 0

Murat Hüdavendigar Bulvarı ile ulaşım rahatlayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı'nın devamında açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı'nın da kısa...

Murat Hüdavendigar Bulvarı ile ulaşım rahatlayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolda Çelebi Mehmet Bulvarı'nın devamında açılan Murat Hüdavendigar Bulvarı'nın da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 30 metrelik yolun 2. etabında devam eden çalışmalarda incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı incelemede, daha ulaşılabilir Bursa için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Altepe, metro ve tramvay hatlarının yanı sıra köprü ve kavşak imalatlarıyla kent içi trafiğin rahatlamasını hedeflediklerini de belirterek, yatırım bütçesinin 3'te 2'sinden fazlasının kent içi ulaşıma harcandığını hatırlattı.

Bursa'nın, yeni yollar ve caddelerin açılmasında örnek olduğunu vurgulayan Altepe, "Bursa'da her iş günü ortalama bir binayı yıkarak kenti yaşanabilir hale getirmeye çalışıyor ve bu binaların yıkılmasıyla da yeni yollar açıyoruz. Hüdavendigar Bulvarı, Yalova Yolu dediğimiz İstanbul Caddesi'nden Gökdere'ye kadar, Osmangazi ilçesinde Küçükbalıklı, Altınova ve Atıcılar mahalleleri arasında bulunan bu 2,5 kilometrelik yolda tam 181 bina yıkıldı. Burada 66 milyon lira kamulaştırma bedeli harcandı. Şimdi artık yol yapım çalışmalarına da başlandı" diye konuştu.

Altepe, altyapısıyla yol yapım çalışmasının yaklaşık 15 milyon lira tutacağını da ifade ederek, "Bu 2,5 kilometrelik yol tümüyle 81 milyon liraya mal olmuş oluyor. Beşyol'da yapılacak yonca kavşağının da hazırlıkları başladı. Kısa sürede orada da imalat başlayacak ve Hüdavendigar Bulvarı ile İstanbul Caddesi'nin batı tarafı olan Fatih ve Çirişhane mahallelerinin bulunduğu Çelebi Mehmet Bulvarı, Beşyol Kavşağı ile bütünleşecek. Yaklaşık 11 milyon lira da oraya harcanacak ve toplamda çalışmaların bedeli 92 milyon lirayı bulacak" dedi.

Murat Hüdavendigar Bulvarı'nın tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Başkan Altepe, "Burada artık son çalışmalar yapılıyor, asfalt yapılıyor ve yeni bir bulvar açılıyor. Bursa'yı boydan boya geçen bu yol, gerek Çevre Yolu gerekse mevcut Ankara - İzmir Yolu kullanmadan geçilebilecek. Binaların yapılanmasıyla birlikte 50 metre açıklığa ulaşacak olan bulvar, Bursa'mıza prestij katacak" şeklinde konuştu.

Murat Hüdavendigar Bulvarı ile ulaşım rahatlayacak

Murat Hüdavendigar Bulvarı ile ulaşım rahatlayacak

Murat Hüdavendigar Bulvarı ile ulaşım rahatlayacak

Murat Hüdavendigar Bulvarı ile ulaşım rahatlayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber