Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 10:18 Yorum: 0

Muratpaşa belediyesi toplu sözleşme sonrası alacakları ödemeye başladı

TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Muratpaşa Belediyesi'nin sendikalı...

Muratpaşa belediyesi toplu sözleşme sonrası alacakları ödemeye başladı

TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Muratpaşa Belediyesi'nin sendikalı işçileri, "imzalanan toplu sözleşme sonrası doğan alacakların ödenmeye başlaması dolayısıyla Başkan Ümit Uysal'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, gerek sosyal gerek temel belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirirken tüm belediye çalışanlarının ortaya koyduğu üstün gayretin Türkiye çapında parmak ısırtacak boyutlara ulaştığını söyledi.

Türkiye mücadelesi

Gerek belediyecilikte gerekse toplumsal hayatın farklı noktalarında bütün insanların mutlu bir şekilde yaşayabileceği, geçimlerini sağlayacak kadar gelire kavuşabilecekleri, emeğin hakkını alabileceği bir Türkiye için mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Uysal, "Elde ettiği geliri de düzgün şekilde paylaşan bir yapıya kavuştuğumuzda bütün insanların birbirini saygı ve sevgiyle kabullendiği, çocukların el ele büyüdüğü, geleceğe güvenle baktığı bir Türkiye mümkün" diye konuştu.

Sendikal haklar geriledi

Bütün dengelerin yerine oturduğu, hem gayri safi milli hasılası hem de bu ulusal gelir içinde emeğin aldığı payı yüksek bir Türkiye'nin herkesin özlemi olduğunu belirten Başkan Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye böyle olmadı. Ülke olarak istediğimiz yere gelemedik. Özellikle son 30 yılda sendikal haklar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ağır bir gerileme yaşadı. Türkiye'de çalışma hayatı insanları sendikasızlaştırma, iş güvenliğini yok etme, insanların örgütlülüğünden çekinme ve korkma anlayışı ve buna yönelik politikalar etrafında şekillendi, gelişti. Böylesi bir ortamda biz, Muratpaşa Belediyesi, hukukun üstünlüğü, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleri ve bu ilkeler etrafında oluşmuş değerleri ilerletmek ve geliştirmek için, Atatürk önderliğinde kurulmuş modern Cumhuriyeti tekemmül ettirmek için mücadelemizi veriyoruz. İnsanlarımızın ancak bu ilkeler etrafında şekillenmiş değerler ışığında daha mutlu olacaklarına inanıyoruz."

Parmak ısırtacak çalışmalar

Muratpaşa Belediyesi'nin gerek sosyal gerek temel belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirirken tüm belediye çalışanlarının ortaya koyduğu üstün gayretin Türkiye çapında dikkat çekecek, parmak ısırtacak boyutlara ulaştığını ifade eden Başkan Uysal, ancak taşeron işçilerin sendikasız çalışmak durumunda bırakılmalarının bir Türkiye gerçeği olarak ortada durduğunu söyledi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Taşeron işçilik kavramı artık yerini daha medeni, daha güvenli başka kavramlara yerini bırakması, tarihe karışması lazım. Ancak bütçe imkanları ve hukuki mevzuat taşeron sisteminin vazgeçilmez bir hal almasına neden oluyor. Taşeron sisteminin biran önce son bulması başka yönetişim şekillerine evrilmesi gerekiyor. Bu sağlanamıyorsa en azından sendikal hak ve özgürlüklerini azami şekilde kullanılması gerekiyor. Muratpaşa Belediyesi olarak kamu hizmetleriyle alın teri dengesini çok hassas bir terazide tartarak mümkün olan en uygun ücreti çalışanlarımıza vermeye çalışıyoruz" dedi.

Lütuf olsun diye yapmadık

Muratpaşa Belediyesi'nde "personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım" yöntemiyle çalıştırdığı işçilerinin de sendikalı olmasını teşvik ettiklerini belirten Başkan Uysal, "Sendikalaşmanızın önünü açtık. Bunu lütuf olarak yapmadık. Türkiye'ye örnek olmak için yapıyoruz ama özünde yapmamız gereken şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Taraf olmayız

Sendikalar arasında taraf olmadıklarını dile getiren Başkan Uysal, "A ve B sendikası rekabetinde taraf olmayız. Çalışma hayatı özgürdür. Onun dışında biz, kamu yararı ve hizmetleri, alın terinin karşılığını alması, bütün insanlarını örgütlü yaşayabilmesi konularında tarafız. Bunun dışındaki sendikal rekabet konularında taraf olmayız" diye konuştu. Bu yaklaşımın aksini doğrultusundaki ifadelerin kesinlikle doğru olmayacağını aktaran Başkan Uysal, "Geçmişte de böyle yaptık gelecekte de böyle olacak. İyi niyetimizin suiistimal edildiği durumlar olursa gereğini de yaparız. Suiistimale izin vermeyiz" dedi.

Daha yaşanabilir Türkiye için

Belediyenin bu tutumu karşısında çalışanların mesai saatlerini en verimli şekilde kullandığını görmenin kendisine gurur verdiğini belirten Başkan Uysal, "Bu konuda geliştirmemiz gereken noktalar üzerinde de çalışmalıyız. Daha fazla kamu hizmeti nasıl üretiriz konusunda çalışmaya, daha verimli ve düzgün toplum hayatı için azami emek koymaya mecburuz. Daha mutlu, kardeşçe paylaşan ve daha barışçı toplum nasıl oluruz, bunu nasıl sağlarız soruları üzerinde kafa yormaya devam etmeliyiz" diye konuştu.

Belediye emekçisi Ümit Uysal

Kendisini de "seçilmiş bir emekçisi" olarak gördüğünü belirterek konuşmasını tamamlayan Başkan Uysal, "Muratpaşa işçisinin Muratpaşa halkının yanındayız. Elde ettiğiniz toplu sözleşme hayırlı olsun. Bütün Türkiye örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Muratpaşa belediyesi toplu sözleşme sonrası alacakları ödemeye başladı

Muratpaşa belediyesi toplu sözleşme sonrası alacakları ödemeye başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber