Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ekim 2016 - 12:03 Yorum: 0

Muratpaşa Komşuevi’nde ilk evlilik adımı atıldı

Muratpaşa Belediyesi'nin Kozaklı Komşuevi'nde Burcu Çıralı ve Orhan Bozkurt evlilik yolunda ilk adımı attı.

Muratpaşa Komşuevi’nde ilk evlilik adımı atıldı

Muratpaşa Belediyesi'nin Kozaklı Komşuevi'nde Burcu Çıralı ve Orhan Bozkurt evlilik yolunda ilk adımı attı. Damadın ailesi, Kozaklı Komşuevi'nde Burcu Çıralı'yı "Allah'ın emri Peygamberin kavliyle" oğullarına istedi. Kız tarafının verdiği "Evet" cevabıyla damat Bozkurt, gelin adayının tuzlu kahvesini içti.

Muratpaşa Belediyesi'nin mahallerde komşuluk ilişkilerini gelişmesi ve kentlilik bilincinin artması amacıyla "Komşuevi'ne dönüşen tarihi Kozaklı Kahvehanesi, 26 yaşındaki Burcu Çıralı ve Orhan Bozkurt çiftinin kız isteme ve nişan törenine ev sahipliği yaptı.

Kız isteme adetlerinin eksiksiz yerine getirildiği törende, damadın ailesi kapıyı çaldı, kız tarafı tarafından içeri buyur edildi. Aileler bir masa etrafında buluşurken, kısa bir hal hatır sormanın ardından Bozkurt'un ailesi Burcu Çıralı'yı "Allah'ın emri Peygamberin kavliyle" oğullarına istedi. Kız tarafının "Evet" cevabının ardından gelin adayı Çıralı, damat için hazırladığı tuzlu kahvesiyle içeri girdi.

Damat adayı Bozkurt, zor da olsa tuzlu kahveyi içmeyi başardı. İçilen kahvelerin ardından gelin ve damat adayı aile büyüklerini elini öptü ve birbirini kutladı.

Çıralı, kız isteme ve nişanlarının aile ortamı gibi sıcak bir ortamda gerçekleşmesini istedikleri için Muratpaşa Belediyesi Kozaklı Komşuevi'ni tercih ettiğini söyledi. Çıralı, "Gerçekten de kendimizi evimizde gibi hissettik. Yabancılık çekmedik. Burası bizim için müthiş bir şans oldu" dedi.

Komşuluk ilişkilerinin zayıfladığı, insanların karşı komşusunu tanımadığı bir dönemle mahallelinin biraraya gelebileceği Komşuevi tipi yerlerinin daha önemli hale geldiğini anlatan çift, Muratpaşa'da yaşamaktan, Muratpaşa'nın bir parçası olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber