Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Ekim 2016 - 08:48 Yorum: 0

Muratpaşa söyleşileri Sunay Akın’la başladı

Muratpaşa Belediyesi, yaz tatilinin arından her ay kültür-sanat ve düşünce hayatının önemli bir ismini ağırladığı "Muratpaşa Söyleşileri" Sunay...

Muratpaşa söyleşileri Sunay Akın’la başladı

Muratpaşa Belediyesi, yaz tatilinin arından her ay kültür-sanat ve düşünce hayatının önemli bir ismini ağırladığı "Muratpaşa Söyleşileri" Sunay Akın'la yeniden başladı.

Muratpaşa Kültür Salonu'nda gerçekleşen Sunay Akın söyleşisi için koltuklar saatler öncesinden doldu. Sunay Akın'a günün anısına plaket takdim eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal "Düşünmek istiyoruz, pozitif düşünmek istiyoruz. Yaşamak istiyoruz, pozitif yaşamak istiyoruz. Ne varsa en iyisini ortaya koymak, barış ve kardeşliğimizi geliştirmek istiyor, ufkumuzu genişletmek istiyoruz" sözleriyle başladığı konuşmasında Sunay Akın'a teşekkürlerini dile getirdi.

"Bizi aydınlık düşünmeye sevk ediyor"

Başkan Uysal, Sunay Akın'ı "Bizde lisede kimimiz içi yazılısı kuvvetli, kimimiz için sözlüsü kuvvetli derlerdi. Ama Suna Akın'ın hem yazılısı kuvvetli hem sözlüsü kuvvetli. Şiirden anlıyor, çocuktan anlıyor, müzeden anlıyor, radyoculuktan anlıyor ve muhakkak kesin olarak bizi hem aydınlık düşünmeye sevk ediyor. Hem de tebessüm ettiriyor. Çok nadir bulunan şeyler bir arada" sözleriyle anlattı.

Anılarını paylaştı

Muratpaşa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Akın, hikayelerine bir nikah memuruyla başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde 5 yıl boyunca ders verdiğini hatırlatan Akın, bir öğrencisinin babasına ilişkin şunların anlattı: "Müjdat Gezen'de çok yetenekli bir öğrenciyi okutmuştum. Çok iyi bir kalem, iyi bir yazar. İlk derste soruyorum, "Annen-baban ne iş yapar? "Hocam, annem ev hanımı, babam nikah memuru. Ben hayata bir daha gelsem nikah memuru olacağım. Çalışma masasına baksana, herkes mutlu. Hiç kötülük, yok ne güzel. "Baban işinden memnun mu?" dedim. "Hocam, babam işini hiç severek yapmadı" dedi. "Babam memur olduğunda ilk nikahında sevdiği kızı evlendirmiş" dedi. Ben de dedim ki "O da bir nevi iş kazası.'"

Muratpaşa söyleşileri Sunay Akın’la başladı

Muratpaşa söyleşileri Sunay Akın’la başladı

Muratpaşa söyleşileri Sunay Akın’la başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber