Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Eylül 2016 - 11:48 Yorum: 0

Muratpaşa’da 403 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünün düzenlendiği toplu sünnet şöleni Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı'nda düzenlendi.

Muratpaşa’da  403 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünün düzenlendiği toplu sünnet şöleni Yenigün Mahallesi Şehitler Parkı'nda düzenlendi. 403 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı şölende ayrıca 13 engelli çocuk da sünnet edildi.

Yenigün Mahallesi'ndeki şölenden önce de Ermenek Mahallesi'nde yine sünnet olan çocuklar için özel programın düzenlendiği etkinliğe, sünnet olacak çocuklar aileleri Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Muratpaşa'nın 56 mahallesinden muhtarlar, Muratpaşa Belediyesi Meclis üyeleri ve siyasiler katıldı.

13 engelli çocuk da sünnet edildi

'Bütün çocuklarımız eşittir" sloganıyla gerçekleştirilen şölenin özel konukları engelli çocuklar oldu. 13 engelli çocuk, sağlık kurumlarında akranları gibi uzman doktorlar tarafından sünnet edildi ve çocuklar için çok özel oyunların, hediyelerin olduğu şölene katıldı.

Önemli olan bir arada olmak

Gecede konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, böylesi bir şölende bir araya gelmenin Muratpaşa'nın ailelere yardım eli uzatmasından çok daha fazla bir anlama geldiğini söyledi. Sünnet olan 403 çocuğunun ailesinin oğullarına anlı şanlı bir sünnet düğünü yaptıracak güce sahip olduğunu aktaran Başkan Uysal, "Önemli olan can cana, yan yana bu şöleni yapıyor olmamız. Çocuklarımızın hep beraber, dayanışma içinde, kardeşçe bu sevinci yaşıyor olması ayrıca anlamlı. Birlik, beraberlik, güzellik, mutluluk ne kadar artarsa o şehirde yaşam o kadar keyifli olur" şeklinde konuştu.

Muratpaşa Belediyesi olarak kendi fabrikasında ürettiği asfaltla 56 mahallede cadde ve sokakları yenilediklerini, yine kendi atölyelerinde ürettikleri ve aynı zamanda patentine sahip oldukları yeraltı çöp konteynırlarını yerleştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan Uysal, "Türkiye'de 1 numarayız. Hem konteynır üretimi hem de 2016 yılında en fazla asfalt döken ilçe belediyesiyiz" dedi. Aynı şekilde 34 dönüm serasında kenti çiçeğini üreten belediye olarak en fazla yeşil alan yaratan belediye olduklarını aktaran Başkan Uysal, bu temel hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetleriyle fark oluşturduklarını dile getirdi.

"Yaşlı ve gencimizin de yanındayız"

Ramazan ayında her gün bir mahallede 55 bin kişiyle iftar sofralarında buluştuklarının altını çizen Uysal, şunları söyleri:

"Muratpaşa'da insan olsun başımızı üzerinde yeri var. "Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek', "Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz" anlayışları, bu anlayışla yoğrulmuş bir bakış açısı Muratpaşa'da her zaman hakim. Yaşlımızın, engellilerimizin yanındayız. Üniversiteye hazırlamayan gençlerimizin, etüt merkezi bulamayan öğrencilerimizin, kreş bulamayan çocuklarımızın yanındayız. Hiç kimse Muratpaşa'da yalnız kalmayacak. Bizim temel davamız insan. Esas olan sizsiniz biz sadece hizmet ediyoruz."

Başkan Uysal, konuşmasının ardından sünnet çocuklarına hediyelerini dağıttı, ailelerini tebrik etti.

Muratpaşa Belediyesi'nin 3'üncü Sünnet Şenliği Murat Balaban konseriyle sona erdi.

Muratpaşa’da 403 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Muratpaşa’da 403 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Muratpaşa’da 403 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Muratpaşa’da 403 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber