Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Muratpaşaya 57 kilometrelik engelli şeridi

Muratpaşa Belediyesi, son 2 yılda kaldırımlara 57 kilometrelik, engelli şeridi yerleştirdi.

Muratpaşaya 57 kilometrelik engelli şeridi

Muratpaşa Belediyesi, son 2 yılda kaldırımlara 57 kilometrelik, engelli şeridi yerleştirdi. Görme engelliler ve az görenler tarafından ayakkabı tabanı ve beyaz bastonla hissedilebilen yüzeyde evrensel standartlar yerine getirildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın "engelli bireylerin daha rahat yaşayabileceği ulaşabilir bir kent tasarımı" hedefi çerçevesinde sadece son 2 yılda Muratpaşa'nın kaldırımlarında 57 kilometre engelli şeridi çalışması yapıldı.

Kaldırımlar yerleştirilen şeritler görme engelliler ve az görenler tarafından ayakkabı tabanı ve beyaz bastonla hissedilebiliyor. Uygulanan alandan farklı yükseltiye sahip şeritler gerekli yön bilgilerini ve muhtemel tehlike uyarılarını belirterek görme engellilere rehberlik ederken aynı zamanda onların bağımsız ve güvenli şekilde hareket etmelerini, günlük yaşamlarını başkalarından yardım almalarına gerek kalmaksızın rahatça sürdürebilmelerini sağlıyor.

Şeritler aynı zamanda rengiyle uygulanan zeminden ayrılırken hissedilebilen yüzeylerde evrensel olarak kullanılan sarı renk kullanılıyor. Renk uyarası herhangi bir engelli olmayanların dikkatini çekerek bu yüzeyin kapatılmasının engellenmesi için tercih ediliyor.

Muratpaşaya 57 kilometrelik engelli şeridi

Muratpaşaya 57 kilometrelik engelli şeridi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber