Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 15:18 Yorum: 0

Muş Bilgi Evleri Projesi tamamlanma aşamasına geldi

Muş Belediyesi tarafından Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde yaptırılan "Bilgi Evleri" inşaatı şekillenmeye başladı.

Muş Bilgi Evleri Projesi tamamlanma aşamasına geldi

Muş Belediyesi tarafından Muratpaşa ve Sunay mahallelerinde yaptırılan "Bilgi Evleri" inşaatı şekillenmeye başladı. Çalışmaların hızla devam ettiği projenin en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Muş Belediyesi; çağın gereklerine uygun güvenli ve sıcak bir ortamda, rehber öğretmenler vasıtasıyla yediden yetmişe herkese hizmet verecek örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Belediye tarafından dezavantajlı mahallelerde yapılması düşünülen ve güreş salonu, yüzme havuzu, kütüphane, bilgisayar odası gibi sosyal tesisleri içinde barındıran Bilgi Evleri'nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Sunay Mahallesi'ndeki semt pazarı ile Muratpaşa Mahallesi'ndeki eski sebze ve meyve halinin yerine kurulacak tesisler; çocuk ve gençlerin eğitim ve spor alanındaki ihtiyaçlarına cevap verecek. Basketbol ve voleybol sahalarının da bulunduğu kompleks ile mahalle çocuklarının sosyal ihtiyaçları karşılanmış olacak.

Belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında da faaliyetlerini sürdüren Muş Belediyesi, gençlerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Muş Belediyesi; Bilgi Evleri Projesi ile mahallelerdeki 8-18 yaş grubundaki çocukların ve gençlerin bilgiye ulaşmalarını, kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmelerini, dezavantajlı kesimdeki çocukların bilgisayar ve internete erişimlerini, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını, öğrencilere ders çalışma ortamı oluşturmayı, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olmanın yanı sıra rehberlik hizmetlerini sunmayı hedefliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, projenin sosyal belediyecilik alanındaki güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Asya, "Dezavantajlı mahallelerimizde bu projemizi uygulayacağımıza dair söz verdik. Allah'a şükür Sunay ve Muratpaşa mahallelerinde inşaat çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Genç kardeşlerimiz için bu projeyi önemsiyoruz. Onların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, teknolojinin imkanlarından faydalanmalarını ve boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak için iyi bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah bu projemizi bütün mahallelerimizde uygulayacağız" dedi.

Muş Bilgi Evleri Projesi tamamlanma aşamasına geldi

Muş Bilgi Evleri Projesi tamamlanma aşamasına geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber