Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Kasım 2014 - 13:38 Yorum: 0

Muş'a üç farklı buğday ekildi

Muşlu 14 çiftçinin arazisine demonstrasyon amaçlı 3 farklı buğday çeşidi ekildi

Muş'a üç farklı buğday ekildi

 MUŞ (AA) - Muş'ta 14 çiftçinin arazisine, demonstrasyon amaçlı 3 farklı buğday çeşidi ekildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen Doğu 88, Yıldırım ve Palandöken 97 çeşitlerinden bin 500 kilogram buğday, 70 dekarlık alana, demonstrasyon amaçlı ekildi.

 Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, kentte ilk kez ekimi gerçekleştirilen buğdayların, deneme amaçlı olduğunu ve verim alınması durumunda projenin geliştirileceğini bildirdi.

Projenin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayın ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı ile Bölge Araştırma Enstitüleri koordinatörlüğünde yürütüldüğü belirten açıklamada, "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Erzurum, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır, Van, Ardahan illerinin, Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 2015 yılına kadar koordine edildiği ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber