Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Ağustos 2014 - 22:13 Yorum: 0

Müsamaha göstermemiz sözkonusu olamaz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Ülkemizin Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'ni devirmeye yönelik teşebbüslere herhangi bir şekilde müsamaha göstermesi sözkonusu olamaz" dedi.

Müsamaha göstermemiz sözkonusu olamaz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin  Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'ni, gerekFilistin halkının mutluluk ve refahı gerek İsrail -Filistin ihtilafının adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için vazgeçilmez bir öğe şekilde gördüğünü vurgulayarak, 'Ülkemizin,Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'ni devirmeye yönelik teşebbüslere herhangi bir biçimde müsamaha göstermesi sözkonusu olamaz. Bu yöndeki iftiraları şiddetle reddediyor ve kınıyoruz' dedi. 

Bilgiç, Hamas’ın Batı Şeria’da Filistin milli birlik hükümetini devirmeye yönelik bir yapılanmasının ortaya çıkarıldığına ve bu yapılanmanın, Türkiye’de yer aldığı iddia edilen, bir takım Hamas mensuplarınca yönetildiğine dair, İsrail basınında yayınlanan haberlere ilişkin soruyu yanıtladı. 

Türkiye'nin, Filistin iç uzlaşı sürecini destekleyen ülkelerin başında geldiğini ve bu çerçevede, 2 Haziran'da kurulan Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'ni memnuniyetle karşılayarak desteklediğini anımsatan Bilgiç, 'Türkiye'nin  Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'ni, gerekFilistin halkının mutluluk ve refahı gerek İsrail-Filistin ihtilafının adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için vazgeçilmez bir öğe şekilde gördüğünü' anlatım etti. 

Türkiye’nin Filistin Devlet Başkanı Abbas’a ve Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'ne yönelik zinde desteğinin, Filistin yönetimi ve halkı yönünden aşırı iyi bilindiğini belirten Bilgiç, 'Ülkemizin Filistin milli birlik hükümetini devirmeye yönelik teşebbüslere herhangi bir biçimde müsamaha göstermesi sözkonusu olamaz. Bu yöndeki iftiraları şiddetle reddediyor ve kınıyoruz' dedi. 

Bilgiç ayrıca, 'Türkiye’nin Filistin yönetimiyle yakın İlişki ve zinde işbirliğinin, geçmişte yer aldığı bu şeklinde gelecekte de kararlılıkla devam edeceğini' vurguladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber