Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Siyaset 24 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Müsavat Dervişoğlu: “7. Olağanüstü Kongre’yi Toplama Yetkisi Kongre Heyetinde”

MHP Tüzük Kongresi Heyeti Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 7. Olağanüstü Kurultayı toplama yetkisinin bir önceki tüzük kongresini yapan heyette olduğunu...

Müsavat Dervişoğlu: “7. Olağanüstü Kongre’yi Toplama Yetkisi Kongre Heyetinde”

MHP Tüzük Kongresi Heyeti Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 7. Olağanüstü Kurultayı toplama yetkisinin bir önceki tüzük kongresini yapan heyette olduğunu söyledi.

Müsavat Dervişoğlu, 19 Haziran tarihinde gerçekleştirilen MHP Tüzük Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliklerinin parti tüzüğüne işlenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildiğini, yeni parti tüzüğünün genel kurul tarafından oy birliği ile seçilmiş kongre heyetine verdiği yetkiye dayanarak 7. Olağanüstü Büyük Kongre'yi 10 Temmuz Pazar günü toplamak üzere Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na resmi müracaatta bulunulduğunu açıkladı. Yaptığı yazılı açıklamada, "Hukuki bir gerekçe belirtmeksizin yapılan büyük kongremizi yok sayan MHP Genel Merkezi'nin 6. Olağanüstü Büyük Kongre'yi toplama talebiyle seçim kuruluna başvuruda bulunduğu müracaatımız esnasında tespit edilmiştir" diyen Dervişoğlu, aynı tarihte iki ayrı kongre talebi söz konusu olunca İlçe Seçim Kurulu'nun kongrenin kimin riyasetinde yapılacağına dair bir karar vermek durumunda kaldığını, bu konuda YSK'dan görüş talebinde bulunduğunu kaydetti. Müsavat Dervişoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"6. Olağanüstü Büyük Kongre toplanmış ve gerekli tüzük değişikliklerini gerçekleştirerek seçimli olağanüstü kongre kararı almış ve bu hususu kongre tutanağına derç ederek yetkili makamlara iletilmişse ve hukuka aykırılıktan da bahsedebilmek söz konusu değilse, 7. Olağanüstü Kongre'yi toplama yetkisi delegelerin oybirliği ile belirlediği kongre heyetindedir. Zira parti tüzel kişiliğinin en üst düzey karar organı büyük kongredir. Diğer tüm parti organları kongrenin kararlarına uymak zorundadır. MHP Genel Merkezi, 6. Olağanüstü Büyük Kongre kararlarını tanımadığını ve tüzük değişikliklerini geçersiz saydığını iddia ettiği müddetçe eski tüzükteki "olağanüstü kongrelerde seçim yapılamaz" hükmü çerçevesinde 10 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan büyük kongrede seçim yapamaz ve buna seçim kurullarının izin vermesi de mümkün olamaz. Zira tüzük değişikliği bir parti içi meseledir ve seçim kurullarının alanına dahil değildir. Ayrıca bu noktada MHP Genel Merkezi'nin böylesine bir temel bilgiden mahrum olduğunu düşünmek bile istemediğimizi, niyetlerine dair kanaatlerimizi paylaşma hakkımızı mahfuz tuttuğumuzu da belirtmek istiyoruz."

Dervişoğlu, 6. Olağanüstü Büyük Kongre kararlarının geçerli olmadığı ve tüzük değişikliklerin kabul edilmediği yolunda bir mahkeme kararı olmaksızın 7. Olağanüstü Kurultayı toplama yetkisinin MHP'nin en üst organı olan büyük kongrenin oybirliği ile belirlediği kongre heyetinde olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber