Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Eğitim 22 Mayıs 2022 - 15:03 Yorum: 0

MUSEM Akademi’nin yeni müfredatı Milli eğitim Bakanlığı’ndan onay aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk ve Gaziantep mutfağının gastronomi geleneğini yaşatmak ve genç şeflerin istihdamına destek vermek amacıyla...

MUSEM Akademi’nin yeni müfredatı Milli eğitim Bakanlığı’ndan onay aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk ve Gaziantep mutfağının gastronomi geleneğini yaşatmak ve genç şeflerin istihdamına destek vermek amacıyla kurulan Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) Akademisi'nin hazırlamış olduğu "Gaziantep Yöresel Mutfağı Müfredatı" Milli Eğitim Bakanlığı Onaylanmış Çerçeve Programları'na kabul edildi.

Gastronomi şehri Gaziantep'in tescilli yemekleri ve alışagelmiş yöresel tariflerin öğretileceği ve nesilden nesile aktarılması için bu alanda merakı olan kursiyerlerin katılabileceği program müfredatı, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Onaylanmış Çerçeve Programlar listesinde yer aldı. Müfredat, Milli Eğitim Bakanlığı Akreditasyonu olan özel öğretim kurumlarında kurs programı olarak açılabilecek ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Teorik ve pratik eğitim veren MUSEM Akademi'nin yeni programı, 10 hafta sürecek ve toplamda 150 saat eğitim verecek. Programa katılacak kursiyerler 12 kişilik sınıflarda Gaziantep Mutfağı konusunda tecrübeli ve donanımlı uzman şeflerden eğitim alma imkanını sahip olabilecek.

Kayıtlar başladı

Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nin yanında hizmet veren akademi ayrıca "Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik, Gaziantep Yöresel Mutfağı" eğitimi olarak üç kategoride eğitimlerini sürdürüyor. Kurs kayıtları 1 Haziran'a kadar sürecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber