Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Ekim 2014 - 12:13 Yorum: 0

MÜSİAD üyelerini "torba yasa" hakkında bilgilendirdi

SGK İzmir İl Müdürü Bilgili: "İşverenlerimizin, yapılandırma kapsamına giren borçları için en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar birimlerimize başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir"

MÜSİAD üyelerini 'torba yasa' hakkında bilgilendirdi

İZMİR (AA) - MÜSİAD İzmir Şubesi, kamuoyunda "torba yasa" olarak adlandırılan ve 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun hakkında bilgilendirme semineri düzenledi. 

MÜSİAD İzmir Şubesi'nin, yeni kanun hakkında üyelerini bilgilendirmek amacıyla Balçova Termal Oteli Konferans Salonu'nda düzenlediği seminere, çok sayıda dernek üyesi işadamı katıldı. 

Seminerde, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Engin Bilgili,  Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, SGK Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç, yaptıkları sunumlarla yasanın getirdiği yenilikler ve fırsatlar hakkında bilgi verdi. 

SGK İzmir İl Müdürü Bilgili, yaptığı sunumda, 6552 Sayılı Kanun'un birikmiş prim borçlarını yeniden yapılandırarak önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti. 

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından 1 Ekim tarihi itibariyle birikmiş prim borçlarının yeniden yapılandırılması başvurularının kabul edilmeye başlandığını dile getiren Bilgili, şunları kaydetti: 

"İşverenlerimizin, yapılandırma kapsamına giren borçları için en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar birimlerimize başvuruda bulunmaları ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için son günlere bırakılmaması önem arz etmektedir." 

Bilgili, yasanın ayrıca sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında maden işçilerinden, kadın sigortalılara, yurtdışında çalışan vatandaşlardan ev hizmetlerinde çalışanlara kadar birçok konuda yeni düzenlemeler getirdiğini kaydetti. 

-"Vergide fırsat zamanı" 

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin de borçlara ilişkin düzenlemenin, af kapsamında olmadığını, kanunun yapılandırma ile mükellefler için fırsat olduğunu söyledi.

Vergide, "fırsat zamanı" denilebilecek bir dönem içinde olduklarını ifade eden Engin, "Mükelleflerimizin tamamının bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz" dedi. 

SGK Sigortalı Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç, yasanın getirdiği fırsatlardan birinin de 30 Nisan 2014 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin idari para cezalarının yarısının tahsilinden vazgeçilmesine yönelik olduğunu belirterek, bu kanunun yayımlandığı tarihe kadar borç asıllarını ödemiş olanların, gecikme zammı ve cezasının yüzde 40'ını ödemeleri halinde geriye kalan tutarların tahsilinden vazgeçileceğine dikkati çekti. 

Seminerde Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak da katılımcılara çalışma yaşamına ilişkin bilgi verdi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber