Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Ekim 2014 - 17:38 Yorum: 0

MÜSİAD'dan "Dünyanın İncisi Bursa Siyahı" zirvesi

MÜSİAD Genel Merkez Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Albayrak:

MÜSİAD'dan 'Dünyanın İncisi Bursa Siyahı' zirvesi

BURSA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı İsa Albayrak, "Bir haftadan daha kısa sürede bozulan bu ürünlerin kamyon ve soğuk hava depolarında bekletilmesiyle dünya pazarına girmemiz mümkün gözükmüyor. Bu nedenle Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'nın, en kısa zamanda kargo taşımacılığına geçmesi gerekiyor" dedi. 

Albayrak, MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından Uludağ İhracatçılar Birliğinda (UİB) düzenlenen "Dünyanın İncisi Bursa Siyahı" konulu Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Bursa Siyahı'nın bir inci değerinde olduğunu söyledi.

Dünya ölçeğinde büyük tarım şirketlerinin yenilikçi ürünlerle ön plana çıkmaları, tarımda verim artışı ve katma değerli ürün konularını öncelikle gündeme almak gerektiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti: 

"İncir, kayısı ve kirazın dünya sofralarında yer almasını sağlamak için en hızlı şekilde dünya pazarlarına ulaştırmak gerekiyor. Bir haftadan daha kısa sürede bozulan bu ürünlerin kamyon ve soğuk hava depolarında bekletilmesiyle dünya pazarına girmemiz mümkün gözükmüyor. Bu nedenle Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'nın, en kısa zamanda kargo taşımacılığına geçmesi gerekiyor. Bu şekilde bu ürünlerin 100 milyon dolarlarla ifade edilen ihracat kalemleri kat ve kat aratacaktır. Türkiye'nin 4. büyük şehri olan Bursa'nın otomotiv tekstilin yanı sıra gıda ürünleriyle de dünya pazarında yer alması, 2023 hedeflerine ulaşma yolunda önemli katma değer sağlayacaktır."

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çalı da 2010 yılının "Bursa Siyahı inciri yılı" ilan edilmesiyle iyi bir ivme yakalandığını söyledi. 

Türkiye'nin uygun iklim koşulları ve verimli topraklarıyla dünyada 4'üncü büyük yaş meyve sebze üreticisi olduğunu belirten Çalı, incir, kayısı, kiraz ve ayvada dünya üretiminde Türkiye'nin lider olduğunu bildirdi. 

Toplahtıya, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çepni, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş  da katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber