Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 15:58 Yorum: 0

MUSKİ 2016 Yılında 128 Km. içme suyu hattı gerçekleştirdi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılının ilk 9 aylık sürecinde içme suyu yatırımlarına ağırlık verdi.

MUSKİ 2016 Yılında 128 Km. içme suyu hattı gerçekleştirdi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılının ilk 9 aylık sürecinde içme suyu yatırımlarına ağırlık verdi.

2016 yılının Ocak ayından başlayarak Ekim ayına kadar olan sürede yaklaşık 128 kilometrelik içme suyu hat çalışması gerçekleştirdi. 2016 yılında il genelinde MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 74 kilometre içme suyu imalat çalışması, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ise 54 kilometrelik içme suyu imalat çalışması yapıldı.

'Susuz Hiçbir Mahalle Kalmayacak" sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, 2016 yılının ilk 9 aylık süresi zarfında gerçekleştirdikleri yeni içme suyu çalışmaları ile il genelinde yıllardır susuzluk çeken birçok mahalleyi de suya kavuşturduklarını ifade etti. Ülgen, "Yıllardır su sıkıntısı çeken ve çalışmalarımız sonucunda suya kavuşan mahallelerimiz arasında Seydikemer Bayır Mahallesi Armutağacı ve Çökek Mahallesi Boyağacı Mevkiilerine yaklaşık 16 kilometre, Çobanlar Mahallesine yaklaşık 6 kilometre ve Çaltılar Mahallesine 2 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hat çalışması gerçekleştirdik. Bunun yanında Milas ilçemizin; Ketendere ve Sarıkaya Mahallelerine 20 kilometre, Marmaris ilçemizin; Beldibi Mahallesi Gökbel Mevkii'ne yaklaşık 13 kilometre, Bodrum ilçemizin; İslamhaneleri Mahallesine yaklaşık 6 kilometre ve Datça ilçemizin Merkez içme suyu inşaatı için yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı çektik. Köyden mahalleye dönüşen noktalara içme suyu hattı götürerek vatandaşlarımızı sağlıklı bir altyapıya kavuşturmaya devam ediyoruz. Plan ve programlarımız dahilinde acil ve öncelikli sırasına göre yatırımlarımız devam edecek. Hizmetlerimiz kentimizin en ücra noktalarına kadar ulaşacak " dedi.

"Birçok Mahallenin İçme Suyu Hatları Yenilendi "

2016 yılı içerisinde içme suyu ihtiyacı olan birçok mahallenin mevcut içme suyu hatlarını da yenilediklerini ifade eden Ülgen, "Fethiye ilçemizin Bozyer ve Gökben Mahallelerinde yaklaşık 9 kilometre, Kayaköy Mahallesi'nde ise 4 kilometrelik içme suyu hat yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca Bodrum ilçemizin Turgutreis Mahallesi Gazi Mutafa Kemal Atatürk Bulvarında 4 kilometre, Ortaca ilçemizin Fevziye Mahallesi Çükürardı Mevkiinde 3 kilometre, Milas ilçemizin Bafa Mahallesi'nde yaklaşık 2 kilometre ve Datça ilçemizin Reşadiye Mahallesi ise yaklaşık 2 kilometrelik içme suyu hat yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Yıllar önce yapılan ve bir daha geriye dönüp bakılmayan hatları yenileyerek taşın altına elimizi sokmaya devam ediyoruz. Eskiyen içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Yenilediğimiz bu hatlar sayesinde vatandaşlarımız uzun yıllar rahat edecek" ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz suya ulaşmaları için MUSKİ'nin aralıksız çalıştığını, bugüne kadar Muğla genelinde 27 susuz mahalleyi suya kavuşturduklarını söyledi. Gürün, "Göreve geldiğimiz 2014 yılında çalışmalara başlayarak bugüne kadar 27 susuz köyü suya kavuşturduk. Sadece 2016 yılında 128 kilometre içme suyu hattı çalışması gerçekleştirdik. 2016 yılında 93 Milyon yatırım bütçesi olan MUSKİ birimimizle yaşam kaynağımız suyu vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

MUSKİ 2016 Yılında 128 Km. içme suyu hattı gerçekleştirdi

MUSKİ 2016 Yılında 128 Km. içme suyu hattı gerçekleştirdi

MUSKİ 2016 Yılında 128 Km. içme suyu hattı gerçekleştirdi

MUSKİ 2016 Yılında 128 Km. içme suyu hattı gerçekleştirdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber