Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 14:24 Yorum: 0

MUSKİ Personeline ‘İlkyardım’ Eğitim

Özel bir İş Sağlığı Güvenliği şirketi tarafından acil ve olağanüstü durumlarda insan yaşamını devam ettirmeye yönelik alınması gereken önlemler...

MUSKİ Personeline ‘İlkyardım’ Eğitim

Özel bir İş Sağlığı Güvenliği şirketi tarafından acil ve olağanüstü durumlarda insan yaşamını devam ettirmeye yönelik alınması gereken önlemler ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Personeline ilk yardım eğitimi verildi.

MUSKİ Tesisler Dairesi Başkanlığına bağlı Menteşe Atıksu Arıtma Tesisi'nde düzenlenen eğitime, MUSKİ Genel Müdürlüğü'nün daire başkanlıklarında görevli 21 personel katıldı. 16 saat süren 2 günlük eğitimde uzman eğitmenler tarafından katılımcılara teorik ve uygulamalı olarak ilk yardım konusunda geniş çapta bilgilendirme yapıldı.

İlk yardım eğitiminde olduğu gibi düzenli eğitim programlarıyla personelin eğitim ve bilgi düzeylerini yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Ülgen," Bu eğitimlerde verilen bilgiler personelimizin sadece iş yerlerinde lazım değil, aynı zamanda yaşamın her anında ihtiyaç duyabileceği türden konuları içeriyor. Kurum olarak ilk yardım eğitimlerinde personelimize iş yerlerinde ya da günlük yaşamda karşılaşılabilecek acil ve olağanüstü durumlarda insan yaşamını devam ettirmeye yönelik alınması gereken basit önlemler ve yapılacak çok küçük ancak bilinçli hareketlerle bir hayat kurtarılabileceği bilincinin yerleştirilmesini hedefledik. İlk yardım eğitimini alan personel sayımızın daha da artması gerektiğine inanıyorum. Çünkü iş kazaları, trafik kazaları ve insanın bulunduğu her noktada oluşabilecek sorunlarda, profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar yapılacak ilkyardım hayat kurtarıcı niteliktedir" dedi.

Ayrıca eğitime katılan tüm personelin başarılı olduğu yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda, katılımcılara ilk yardım sertifikası ve ilk yardımcı kimlik kartı verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber