Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ekim 2016 - 15:13 Yorum: 0

MUSKİ’nin ‘Tarih Doku’ hassaslığı

MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ula'nın Gökova Mahallesi Gökova Caddesi'nde ömrünü...

MUSKİ’nin ‘Tarih Doku’ hassaslığı

MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı 3. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ula'nın Gökova Mahallesi Gökova Caddesi'nde ömrünü tamamlamış içme suyu hattında yenileme çalışmaları devam ediyor.

Hat yenileme çalışmaları, bölgenin 3. derece arkeolojik Sit alanında yer alması nedeniyle çalışmalar büyük titizlik içerisinde yürütülürken, Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeologlar da MUSKİ ekiplerine destek veriyor.

ÜLGEN: "ÇALIŞMALARIMIZI TİTİZ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR"

Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, hat yenileme çalışmalarını herhangi bir tarihi dokuya zarar vermeden titizlikle sürdüklerini vurguladı. Ülgen, "Çalışma yaptığımız bölge 3. derece arkeolojik Sit olarak belirlenmiş. Bu nedenle hat yenileme çalışmalarımıza Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü'nden izin alarak başladık. Çalışmalarımız esnasında Müze Müdürlüğünden görevli arkeolog arkadaşlarımız da ekiplerimize destek veriyor. Hat yenileme çalışmaları esnasında ekiplerimiz tarihi dokuya zarar vermemek adına gerekli özeni gösteriyor. Kısa sürede hat yenileme çalışmalarımız tamamlanacak ve tarihi dokuya zarar vermeden bölgenin içme suyu hattını yenileyeceğiz. Ayrıca ekiplerimiz içme suyu çalışmalarını tamamladıktan sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından da üst yapı çalışmaları başlayacak" dedi.

MUSKİ’nin ‘Tarih Doku’ hassaslığı

MUSKİ’nin ‘Tarih Doku’ hassaslığı

MUSKİ’nin ‘Tarih Doku’ hassaslığı

MUSKİ’nin ‘Tarih Doku’ hassaslığı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber