Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 25 Temmuz 2016 - 17:18 Yorum: 0

Muslera: “Türk Halkı en iyi cevabı verdi”

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine Türk halkının en iyi cevabı verdiğini söyledi.

Muslera: “Türk Halkı en iyi cevabı verdi”

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine Türk halkının en iyi cevabı verdiğini söyledi.

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Danimarka'daki kampta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kariyerine kaleci antrenör olarak devam eden ve Galatasaray'dan ayrılan Claudio Taffarel için konuşan Muslera, "Benim için çok önemli bir insan. Hocadan daha fazlası. Baba gibi, arkadaş gibi, ağabey gibi. Ayrılış kararı beni çok üzdü. Kararını benimle daha önceden paylaşmıştı. Taffarel ailesine bağlı iyi bir baba. Bu kararı almasındaki en önemli neden buydu. Bence saygı duymamız gerekiyor. 5 sene boyunca akıllıca bir şey yaptı. Fadıl (Koşutan) hocamız onun yanında çok şey öğrendi. Kendisi gittiği için üzgünüm ama Fadıl hoca bizimle birlikte olduğu için çok mutluyum. Onun bu görevi hak ettiğini düşünüyorum. Çok çalışkan bir insan. Bizleri yakından tanıması önemli bir avantaj" dedi.

"2 sene daha kontratım var"

Kulüpteki cezalar hakkında konuşan başarılı kaleci, "Cevaplamak istemiyorum, sportif olarak buradayız. Hep "gidecek misin, kalacak mısın" diyorlar. Burada çok mutlu olduğumu bir kez daha yinelemek istiyorum. 2 sene daha kontratım var. Galatasaray bana çok şey verdi, ben de buna geri dönüş yapmak istiyorum" açıklamasını yaptı.

"Hedef şampiyonluk"

Takımdan ayrılan futbolcular için, bu gibi durumların her takımda olduğunu belirten Uruguaylı eldiven, "Her takımda olan şeylerdir. Kimileri devam etmez, yenileri gelir. Futbol devam ettikçe bu değişim sürecektir" dedi.

Uruguaylı eldiven, hedefleri ile ilgili ise şunları söyledi:

"Hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyon olabilmek. Geçen sezonki kazandığımız Türkiye Kupası bizim için çok önemliydi. Bu sezon şampiyon olduğumuz takdirde Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Yani olmamız gereken yere. Hep konuştuğumuz şey ise şampiyonluğa yönelik. Yeni oyuncularla birlikte bu yolda ilerlemek istiyoruz."

"Türk halkı en iyi cevabı verdi"

Türkiye'deki darbe teşebbüsü için, Türk halkının en iyi şekilde tepki verdiğini belirten Muslera, "Olay olmadan 15-20 dakika önce havaalanındaydım. Yanımda Türk bir arkadaşım olduğu için onun sayesinde olanları anlamaya çalışıyordum. Türkiye'nin ne kadar güzel bir ülke, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu söylemeliyim. Türk halkının en iyi şekilde darbe girişimine tepki verdiği kanaatindeyim. Herkesin ortak yorumu olayların kontrol altına alındığı yönünde. Senelerdir buradayım. Ailem de ben de Türkiye'yi yakından tanıyoruz. Burada neler olduğunu anlamak kolay değil. Ailem için de benim için de bir sıkıntı yok. Her şeyin yoluna gireceğinden ve her şeyin daha iyi olacağından kuşkum yok. Beni rahatsız eden bir durum yok ama umarım bir daha tekrarlanmaz" dedi.

"Riekerink futbolu iyi biliyor"

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile ilgili olarak ise Muslera, "Futbolu iyi biliyor; enerjik ve iyi karakterli bir insan. Bence hocamızın göreve devam etmesi doğru bir karar. Olumsuzluklardan bir sonraki adım için ders çıkartıyoruz. Burada önemli başarılar yaşadım. 9 kupa kazandım. Geçen sezon da yaşandı ama bize bir ders oldu. Bu, gelecek sezona olumlu yansıyacaktır" diye konuştu.

"Turgay Şeren ile tanıştığım için mutluyum"

Hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane kalecisi Turgay Şeren ile tanışmaktan onur duyduğunu söyleyen Muslera, "Turgay Şeren'in Galatasaray tarihi için ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek yok. Onunla tanıştığım için kendimi onurlu, mutlu ve gururlu hissediyorum. Buradan ayrıldığımda o şekilde anılmak beni mutlu eder" açıklamasını yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber