Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 03 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

"Müslüm Baba"yı sevenleri müzesinde de yalnız bırakmadı

Müslüm Gürses'in sanat yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarların yer aldığı müzenin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor

'Müslüm Baba'yı sevenleri müzesinde de yalnız bırakmadı

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in adını taşıyan, giydiği kıyafetler, müzik aletleri, plak ve kaset gibi aksesuarların yer aldığı müzenin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013'de hayatını kaybeden ve hayranlarının "Müslüm Baba" diye nitelendirdiği sanatçı için doğduğu Şanlıurfa'da tarihi bir mekanda açılan müze iki yıldır faaliyet gösteriyor.

Birçok araştırmaya konu olan önemli hayran kitlesi olan Gürses'in sanat yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarların yer aldığı müze sanatçının şarkıları eşliğinde geziliyor.

Müslüm Gürses Müzesi'nde sergilenen sanatçıya ait eşyalar, sevenlerine zaman zaman duygu dolu anlar yaşatıyor.

Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürses'in Türkiye'de sanat yaşamına damga vuran sanatçıların başında geldiğini söyledi.

Kenti ziyarete gelen sanatseverlerin müzeye uğramayı ihmal etmediğini belirten Yılmaz, bazı hayranlarının müzede ağladığına dahi şahitlik ettiklerini ifade etti.

Müzeye iki yılda yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Müzemiz yeni açılmasına rağmen ziyaretçi kitlemiz oldukça iyi. Müslüm Gürses'in kendine has önemli bir kitlesi var. İl içinden ve il dışından çok sayıda kişi müzeye geliyor. Sırf müzeyi görmek için Şanlıurfa'ya gelenler var. Her zaman açık olan müzemizin ziyaretçi kitlesi her geçen gün biraz daha artıyor."

Gürses hayranı olduğunu belirten ziyaretçilerden Fevzi Çelik de müzenin, hem sanatçıya hem de Şanlıurfa'ya yakıştığını söyledi.

Müzede sanatçının eser ve elbiseleriyle teselli bulduğunu belirten Çakmak, "Burada sanki yanımızdaymış gibi bir hisse kapılıyoruz" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber