Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ramazan 2015 04 Temmuz 2015 - 19:33 Yorum: 0

Müslüman Müslüman’ı öldürüyor

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İslam coğrafyasında yaşanan olayların biran önce son bulması temennisinde bulundu.

Müslüman Müslüman’ı öldürüyor

MALATYA - Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İslam coğrafyasında yaşanan olayların biran önce son bulması temennisinde bulundu. Başkan Gürkan, Müslüman’ın Müslüman’ı öldürdüğü tablonun çok acı ve vahim bir durum olduğunu kaydetti.

Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda gerçekleştirilen programa katılan Başkan Gürkan, Ramazan ayının önemi ve İslam coğrafyasında yaşanan olaylarla ilgili bir konuşma yaptı. Başkan Gürkan, ilk olarak Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, “Mübarek ay Ramazan’a bizi kavuşturduğu için Cenabı Allah’a şükrediyorum. Buraya gelen gerek Afkanistan’dan, Irak’tan, Suriye’den ve ülkemizin değişik şehirlerinden, Malatya’mızın ve Battalgazi’mizin değişik mahallerinden bu sofraya gelip, bize misafir olan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Biz biliyoruz ki misafirler kendi nasipleriyle gelir ve ev sahibine dokuz nasibini bırakır diğer nasibini de kendisi yer.  Dolayısıyla biz sizlere minnettarız ve şükran hisleriyle dopdoluyuz. Sizler buraya geldiniz bize misafir oldunuz ve bize de ayrıca rızık bıraktınız. Hepinizden Allah razı olsun. Tabi başı rahmet olan, ortası mağfiret olan ve sonu cehennemden kurtuluş olan, Kuran’ın indirildiği bu mübarek ay Ramazan ayına cenabı mevlam bizleri kavuşturduğu için ne kadar şükretsek az” dedi.

İslam Coğrafyasında yaşananlara dikkat çeken Başkan Gürkan, “Masaları gezdim içinizde Afkanlı kardeşlerimiz var, Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimiz var. Biz biliyoruz ki bütün müminler kardeştir, biz tek kıbleye, tek Allah’a inanıyoruz. İslam milleti tek ümmet ve tek millettir. Bugün Suriye’de burnu kanayan biri varsa, tırnağına taşa takılan biri varsa onun acısını içimizde hissetmek durumundayız. Bu İslam coğrafyası üzerinde akan kanında biran önce durmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hakikaten İslam coğrafyasında günlük en az 1000 veya 1500 kişi öldürülüyor, bu öldüren kişilerin % 98’de Müslüman Müslüman’ı öldürüyor. Ne acı ve ızdırap verici bir tablo. Allah bizleri bunlardan esirgesin biran evvelde oradaki kardeşlerimize cenabı Allah bir ferazet versin ve kardeşkanı akıtılmasından biran evvel uzaklaşsınlar diyorum” diyerek, sözlerini dua ile bitirdi.

Başkan Gürkan, daha sonra hayırsever İhsan Şahin tarafından karşılanan iftar yemeğini dağıtarak, hayırsever Şahin’e ve İftar programına katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, muhtarlara ve vatandaşlara teşekkür etti.

İftar Çadırı’ndaki program akşam ezanının okunması ve iftar yapılması ile son buldu.

Başkan Gürkan, daha sonra Taştepe Mahallesi’nde AK Parti İl ve Battalgazi İlçe Gençlik Kolları’nın ortalaşa düzenlediği iftar programına katıldı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber