Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Temmuz 2014 - 20:23 Yorum: 0

Müslümanların maruz kaldığı insanlık dışı eylemleri kınıyoruz

Malatya Ülkü Ocakları, Kadir Gecesi etkinlikleri kapsamında vatandaşlara lokum ve şerbet dağıttı.

Müslümanların maruz kaldığı insanlık dışı eylemleri kınıyoruz

MALATYA GÜNCEL - Malatya Ülkü Ocakları, Kadir Gecesi etkinlikleri kapsamında Abdullah Gül Parkı'nda vatandaşlara lokum ve şerbet dağıttı.

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı MUzaffer Karaca, Kadir gecesi münasebeti ile yaptığı yazılı açıklamada, Kur’an-ı Kerim’in dünyayı şereflendirdiği Kadir Gecesi;  bir bağışlama ve af gecesidir. Bu geceye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu gecenin ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyorum. İnsani vasıfların bozulduğu, yüreklerde insanlığı saracak umumi merhamet duygularının kaybolmaya yüz tuttuğu, toplumların mutsuzluğa doğru sürüklendiği günümüzde kalpleri inanç esasları üzerine inşaa etmek, niyetleri samimiyete yönlendirmek ve tüm davranışlarımızı sevgi, kardeşlikle bütünleştirmek elzem bir hal almıştır.

Diğer bir nazarı nokta ise yakın ve uzak iklimlerde, Musul’da Kerkük’te Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta, Türkmen coğrafyalarında ve Urumçi'de Müslümanların maruz kaldığı insanlık dışı eylemler Ramazan sevincimizi üzüntülü bir şekilde yaşamamıza sebep oldu. Küresel emperyalistlerin, işbirlikçi diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı dua etmek ve bu insanlık dışı eylemlerin bir daha tekrarlanmaması için neler yapabileceğimizi  ve gücümüzün sınırlarını yeniden gözden geçirmek hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatya Ülkü Ocakları il başkanlığı olarak aziz milletimizin ve dindaşlarımızın bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni tekrar kutluyorum. Bu gecenin ülkemizin, Türk-İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, Müslümanların dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber