Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 30 Ağustos 2016 - 11:33 Yorum: 0

Muş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

Muş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Muş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı

Muş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Muş'ta da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende Jandarma Maliye Üsteğmen Hasan Bozkurt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Açılış konuşmasından sonra öğrenciler şiirler okudu.

Ardından bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemine değinerek, terör örgütlerine sert bir şekilde tepki göstererek, dünya üzerinde cephe savaşlarının son bulduğunu ve artık terör örgütleri ile savaşların yapıldığını söyledi. Özellikle İslam dünyasının terör örgütü aracılığıyla ıslah edilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Yavuz, "Bugün dünya üzerinden cephe savaşları sona ermiş artık, devletler birbirini terör örgütü yoluyla ıslah etmenin ya da yürüyüşlerini engellemenin yolunu seçmişlerdir. Aslında son 10 yıldır dünya üzerinde yaşayan bu olaylara baktığımızda net bir şekilde bunu görüyoruz. Özellikle İslam dünyası terör örgütleri aracılığıyla ıslah edilmekte ve milyonlarca insan evinden, yurdundan edilmekte ve katledilmektedir" dedi.

Tüm terör örgütlerinin ana kumanda masasının aynı olduğunu kaydeden Vali Yavuz, "İşte ana kumanda masasında oturan kişilerin aynı olduğu DAEŞ, PKK, FETÖ, DHKP-C hiç fark etmez, bütün terör örgütlerinin amacı İslam dünyasında kaos oluşturmaktır. Bu kaos nedeni ile ister mezhep ister etnik köken ayrımı gözetmek suretiyle toplumsal dinamikler adeta dinamitlenmekte ve katliamlara devam etmektedir. İşte 15 Temmuz harekatının temelinde Türkiye'yi Suriyeleştirmek, Iraklaştırmak gibi bir çaba vardır. O yüzden biz diyoruz ki ister DAEŞ, ister PKK, ister DHKP-C, ister YPG hiç fark etmez; insanın canına, malına kasteden bütün terör örgütlerin karşısındayız" ifadelerini kullandı.

"Biz bazıları gibi DAEŞ katliam yaptığında üzülen, PKK katliam yaptığında sevinenlerden değiliz" diye vurgulayan Vali Yavuz, "Bizim için terör örgütlerinin iyisi kötüsü yoktur. Terör örgütleri lanetlenmesi gereken alçak yapılardır. İşte bugün bir daha 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile diyoruz ki boşuna denemeyin, bu topraklara gelirsiniz, geldiğiniz gibi gidersiniz. O yüzden de bu milletteki şuur, Malazgirt ruhu asla bitmemiştir, bitmeyecektir. O yüzden merak etmeyin bu vatan emin ellerde ve biz bu topraklarda kıyamete kadar hür ve özgür yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, Belediye Başkanı Feyat Asya valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

Öte yandan son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşların mukaddes hatıralarına duyulan saygıdan dolayı Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü resepsiyonu iptal edildiği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber