Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 07 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Muş'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş:

Muş'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingi

MUŞ (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "Çözüm ve barış süreci AKP iktidarı istediği için devam etmiyor. Biz devam ettiğimiz için, sayın Öcalan'ın iradesi orada olduğu için, Kürt halkının ve Türkiye halklarının iradesi barıştan, kardeşlikten, eşitlikten yana olduğu için devam ediyor" dedi.

Muş Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen miting için İstasyon Caddesi'ndeki eski Kadın Doğum Hastanesi önünde toplanan kadınlar, belediye önüne kadar yürüdü.

Buradaki mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş, kadın sorununun siyasi bir mesele olduğunu belirterek, "Kadın özgürlüğü mücadelesini ne demokratik çözüm sürecinden ne müzakere sürecinden ne de Türkiye halklarının özgürlük ve demokrasi yürüyüşünden bağımsız görmüyoruz" diye konuştu.

"Çözüm sürecinde hükümet gerçekten hiçbir adım atmadan bizi suçlayarak HDP'yi suçlayarak seçimleri kazanmayı düşünüyor" diyen Beştaş, şöyle devam etti:

"Buna aldanmayalım. Çözüm süreci önemli ve tarihidir. Biz gerçek anlamda toplumsal barışın ve demokrasinin tesisi için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz ama çözüm ve barış süreci AKP iktidarı istediği için devam etmiyor. Biz devam ettiğimiz için, sayın Öcalan'ın iradesi orada olduğu için, Kürt halkının ve Türkiye halklarının iradesi barıştan, kardeşlikten, eşitlikten yana olduğu için devam ediyor. Çünkü biz gerçekten artık kan ve savaş istemiyoruz. Diyoruz ki demokratik siyaset kanallarını açın. Bunların hepsi kadınlar için de geçerli. Hükümet eğer bu problemi çözmek istiyorsa... Cumhurbaşkanı bir konuşmasında 50 defa çözüm süreci diyerek bu süreci başarıya ulaştıramaz. Bu konuda gereğini yapacaktır. İşte biz kadınlar bu sürecin başarıya ulaşması için demokratik bir anayasa, demokratik siyaset kanallarının açılması, eşit ve özgür yurttaşlık için bu sürecin de öncülüğünü yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz."

Beştaş, haziran ayında yapılacak genel seçimlere değinerek, "Hepimiz 7 Haziran'a çok güçlü bir şekilde hazırlanmalıyız. Kadın, erkek ayrımı yamadan, Türk, Kürt, Arap ve Çerkes kimlik ayrımı yapmadan hep birlikte el ele vererek geleceğimizin iktidarını, halkların iktidarını biz kadınlar olarak kuralım. Biz kadınlar olarak bunu kurmaya gönüllüyüz, öncüyüz. Bu dönem birlikte direnme ve mücadele sürecidir. Hep birlikte direnip 7 Haziran'da birilerini gerçekten üzeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından miting, yerel sanatçıların verdiği konserle devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber