Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Mart 2018 - 11:58 Yorum: 0

Muş’ta ata sporu okçuluğa yoğun ilgi

Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü tarafından yürütülen okçuluk sporu büyük ilgi görüyor.

Muş’ta ata sporu okçuluğa yoğun ilgi

Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü tarafından yürütülen okçuluk sporu büyük ilgi görüyor.

Sultan Alparslan'ın diyarı Muş'ta unutulmaya yüz tutan okçuluğu yeniden canlandıran Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Başkanı Sabahattin Akış, gençleri ata sporuna teşvik ediyor. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Kredi Yurtlar Kurumundaki (KYK) öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği okçuluk kursuna, şimdiye kadar 170 kişi kayıt yaptırdı. Hafta içi ve hafta sonu verilen kurslarda, ata sporu okçuluğu öğrenen bayan sporcular erkeklere adeta taş çıkarıyor. KYK'lar arası yarışmalara da hazırlanan bayan sporcular, şampiyonlukta da iddialılar.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Başkanı Sabahattin Akış, amaçlarının genç nesilleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve ata sporu okçuluğa yöneltmek olduğunu söyledi. 170 sporcularının olduğunu hatırlatan Akış, "Bizim buradaki çalışmamızdaki amaç; genç kardeşlerimize, ecdadımıza ait olan sporu aktarabilmektir. Bu çalışmamızda şu anda yaklaşık olarak 170'e yakın kursiyerimiz mevcut ve bu kursiyerlerimizin içerisinde KYK öğrencileri, üniversiteli genç kardeşlerimiz ve sivil toplumda olan kardeşlerimiz mevcut. Buradaki çalışma amacımız hem genç kardeşlerimizin kötü yollarda, kahvelerde olmasını önlemek, hem de kendimize ait spor dallarıyla iç içe tutmaktır. Elimizden geldiğince daha da ileri götürmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun yanında şu anda Ankara'da düzenlenecek KYK'lar arası yarışmalara hazırlanan genç kardeşlerimiz mevcut. Bunun yanı sıra ileriki yarışmalara katılabilmek için sporcu yetiştirmekteyiz. Kısmet olursa bu çalışmamızı da elimizden geldikçe genç kardeşlerimize aktarıp, onların da sonraki arkadaşlara aktarabilmesi için ve bu ata sporumuzun ölmemesini sağlamak istiyoruz" dedi.

"Okçuluğu 9 ay önce başlattık"

Muş'ta okçuluk çalışmasını 9 ay önce başlattıklarını hatırlatan Atış, "Çalışmaya ilk başladığımız zaman 30-40 öğrenci kardeşimizle başladık, ama biz bu kadar talebin olacağını zannetmiyorduk. Çok şükür şu anda 170 kursiyerimiz mevcut. Çalışmalarımızı bay-bayan ayrı yapmak kaydıyla hafta sonları ve hafta içi de çarşamba ve perşembe günleri yapmaktayız. İleriki zamanlarda cuma günlerini de eklemeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz şampiyonluk"

Muş'un küçük bir şehir olduğu için pek aktivite imkanlarının olmadığını ifade eden Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden Şerife Ece Gül de, "KYK vasıtasıyla okçuluk kursuyla tanıştık. Bayan okçuluk kursu olması hoşumuza gitti, çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Çok keyifli. Daha yeni olmama rağmen çok şey öğrendik, hocamız sağ olsun bizimle çok ilgileniyor. Hedefimiz şampiyonluk. Bayan olarak okçulukta hep erkeklerin adı geçiyor, biraz da bayanların adı geçsin istiyoruz. Güzel yerlere geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Nazlı Karaman ise, okçuluğu spor olarak yaptığını ve bu sporu ata sporu olduğu için seçtiğini ifade ederek, kendilerine özgü bir spor olduğu için bunu yapmak istediğini kaydetti.

"Erkekleri geçeceğime inanıyorum"

Okçuluğun ata sporu olduğunu hatırlatan Süheyla Aylan da, "Okçuluk atalarımızın bir spor dalıdır. Biz burada Osmanlıların ruhunu canlandırmak için bulunuyoruz. Bunun için hedeflerimiz var. Kendimizi geliştiriyoruz, okçuluğu da seviyoruz. İnşallah yarışmalarda da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Erkekleri geçeceğime inanıyorum, kendime de güveniyorum" şeklinde konuştu.

Muş’ta ata sporu okçuluğa yoğun ilgi

Muş’ta ata sporu okçuluğa yoğun ilgi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber