Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Eylül 2016 - 10:38 Yorum: 0

Muş’ta camilerde bayram temizliği

Muş'ta tüm camilerde Kurban Bayramı dolayısıyla temizlik çalışmaları başlatıldı.

Muş’ta camilerde bayram temizliği

Muş'ta tüm camilerde Kurban Bayramı dolayısıyla temizlik çalışmaları başlatıldı.

Muş İl Müftülüğü tüm camii ve mescitlerde Kurban Bayramı temizliği başlattı. Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) desteği ile camilerde görevlendirilen kadın ve erkek personeller, cami ve mescitlerde temizlik yaptı. Halıların süpürülmesi, mihrap, minber, vaaz kürsüsü, ayakkabılık, kapı ve pencereler yeninden temizlenerek bayram namazı için hazır hale getirildi. Camilerin temizlenerek bayram namazı için ayrı bir itina ve özveri gösterildiğini belirten İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Hz. Peygamberin "Temizlik imanın yarısıdır" hadisini hatırlattı. Camilerin tüm eksikliklerini giderdiklerini ifade eden Müftü Bozkurt, "Allah nasip ederse Pazartesi günü yani ayın 12'sinde Kurban bayramına ulaşmış olacağız. Bundan dolayı bütün camilerimizde şuanda merkezde 66 cami ve mescitlerimiz var. Bütün görevlilerimiz İŞKUR elemanları aracılığıyla bütün camilerimiz pırıl pırıl ve temizlenmiş ve bayram namazına hazırlıklarımız bütün hazırlıklarımız tamamlan bulunmaktayız. "Temizlik imanın yarısıdır" diyor Peygamber Efendimiz. Özellikle mabetlerimiz pırıl pırıl olması lazım temiz olması lazım. Allah temizdir temiz olanları sever" dedi.

Kurban Bayramı namazı için yapılan temizlik çalışmalarının tamamen tamamlandığını kaydeden Salih-Muhlise Çağlayan Cami İmamı Mehmet Nurulemin Yamaç ise, "Temizlik imandandır, dinimiz temizliğe çok ehemmiyet vermektedir. Ondan dolayı camilerimiz hem göz bebeğimizdir hem de temizlik için büyük ihtimam gösteriyoruz. Bayram da yaklaşıyor ve bu bayramın yaklaşmasıyla camilerimizin mihrabı, minberi, vaaz kürsüsü, ayakkabılığı, abdesthanelerini ve tümüyle İŞKUR elemanlarımız tarafından temizlenmekte ve güzel huzurlu bir bayrama şuanda hazırlık yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan camiye gelen vatandaşlar ise yapılan temizlik çalışmalarına destek verdiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber