Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Muş'ta hibe destekleri bilgilendirme toplantısı

MUŞ (AA) - Muş Valiliği Proje Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle, hibe destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Muş Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıda...

Muş'ta hibe destekleri bilgilendirme toplantısı

MUŞ (AA) - Muş Valiliği Proje Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle, hibe destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muş Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Vedat Büyükersoy, yapılan araştırma ve geliştirmede Türkiye'ye daha fazla değer verildiğini ve kaynak aktarıldığını söyledi.

Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için 2013 yılı rakamının 14 milyar dolar olduğunu ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"2 milyar dolar ihracat yapabilen bir ülkeden, bugün 14 milyar doları araştırma ve geliştirme için ayırabilen bir ülkenin vatandaşı olmaktan mutluyuz, mesuduz. Muş, Türkiye'nin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzey açısından en geri kalmış illerden biri. Zaman zaman Ağrı ile yer değiştirmekte. İlimizde iş ve istihdama dönük yatırım yapılmasına ciddi anlamda ihtiyaç var. Ancak yatırım yapabilmek için sadece sermaye sahip olmak yeterli değil. İlimizde diğer bakanlıkların ve kurumların yatırımları bulunmaktadır. Bunların sayısının artırılmasını arzu ediyoruz. Yatırım yapmak isteyenlere bazı kurumlarımız yüzde 40'dan yüzde 70'e kadar hibe desteği sağlıyor."

Toplantıda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Recep Kotan ve uzmanlar, slayt gösterisi eşliğinde katılımcıları yatırım konusunda bilgilendirdi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum amirleri ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber