Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 15:24 Yorum: 0

Muş’ta ’Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi’ sona erdi

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal...

Muş’ta ’Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi’ sona erdi

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi'nin final toplantısı yapıldı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen toplantıya Vali Vekili Ercan Öter, Vali Yardımcısı Ali Sakar, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Götkürk, Korkut Kaymakamı Abulgani Mağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve kurum çalışanları, il ve ilçe ziraat odası başkanları ile çiftçiler ve bayan kursiyerler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, 15 Eylül 2015 tarihinde başlattıkları projeyi başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Asli görevlerinden birinin de eğitim olduğunu ifade eden Ergün Çolakoğlu, "Bizim asli işlerimizden biri de eğitimdir. Bu sebeple SODES'e böyle bir proje sunduk ve kabul edildikten sonra çalışmalara başladık. Projemiz, meyve-bitki yetiştiriciliği, gıda hijyeni ve organik arıcılık olarak 3 alt sektörden oluşuyordu. Burada kadınlarımızı ön plana çıkarmak istedik. Çünkü kadınlarımız her zaman ülkemizde dezavantajlı grup olarak görülmüştür. Kadınlarımıza bu noktada istihdam alanı oluşturmak ve aile bütçesine katkı sunmak maksadıyla bu projemize girişim yaptık" dedi.

Proje kapsamında Akpınar köyünde 15 bayan kursiyere 5'er dekarlık kiraz bahçesi, Sungu beldesinde 30 bayan kursiyere süt sağım makinesi ile Hasköy ve Korkut ilçelerinde 30 kursiyere de 5'er adet arılı kovan ve arı malzemesi verdiklerini belirten Çolakoğlu, "Projemizin içerisinde hem teorik eğitim vardı, hem de uygulamalı eğitim vardı. Teorik eğitimlerimize öncelik verdik ve 10 günlük teorik eğitimden sonra materyallerimizi teslim ettikten sonra uygulamalı eğitimlerimizi yaptık. Bir yıl boyunca sürekli bayan kursiyerlerimizi bilgilendirmek suretiyle projemizi bugüne getirdik" diye konuştu.

Bayanlara yönelik olması münasebetiyle projeyi çok önemsediklerinin altını çizen Vali Vekili Ercan Öter ise, "Özellikle bölgemizde bayanlarımızın işgücüne katılım oranı düşük olmasından dolayı bayanlarımızın iş günücüne katılımını teşvik etmek ve özellikle tarımsal alanda işgücüne katılımını sağlamak için arkadaşlarımızın yapmış olduğu projeyi yakından takip ettik" dedi.

Bayanların işgücüne katılımının bölge açısından önemli olduğunu dile getiren Öter, "Bundan dolayı bayanlarımızın proje bittikten sonra projelerine devam etmesi çok önemli. "Bunu devlet verdi, burada keselim" denmemesi lazım. Projede yer alamayan bayanlarımızın teşviki açısından da bu projeyi çok önemsiyoruz. Bölgemizde yaygınlaşması açısından proje çok önemli" ifadelerini kullandı.

Muş’ta ’Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi’ sona erdi

Muş’ta ’Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi’ sona erdi

Muş’ta ’Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi’ sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber