Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Muş'ta "Kutlu Doğum Haftası" hazırlıkları başladı

MUŞ (AA) - Muş Müftüsü Recep Uzun, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programlarla ilgili hazırlıklara başladıklarını belirtti.Öğretmen Evi'nde düzenlediği toplantıda...

Muş'ta 'Kutlu Doğum Haftası' hazırlıkları başladı

MUŞ (AA) - Muş Müftüsü Recep Uzun, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programlarla ilgili hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Öğretmen Evi'nde düzenlediği toplantıda konuşan Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği 14-20 Nisan tarihlerinde, kentte geniş katılımlı bir etkinlik yapılacağını açıkladı.

Uzun,  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftasının ana  temasının, "Hazreti Peygamber ve Birlik Yaşam Ahlakı ve Kültürü" olarak ele alındığını ve bu tema çerçevesinde haftayı kutlayacaklarını kaydetti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da haftanın dolu dolu kutlanması için anlamlı programlar hazırladıklarını anlatan Uzun, şunları söyledi:

"Kutlu doğum heyecanı, Türkiye'mizin  her tarafından ayrı bir coşkuyla yad edilmektedir. Maksat Allah'ın son elçisi Hz. Muhammed'in bir fazla insana ulaştırılması, tanıtılması. Bu nedenle bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması 'Hazreti Peygamber ve Birlik Yaşama Ahlakı ve Kültürü' olarak ele alınacak. Biz ademin çocukları olarak kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Kimi sarı, kimi  esmer, kimi  kadın, kimi erkek, kimi  Müslüman, kimi gayrimüslim. Nerede, hangi mekanda, hangi renkte, hangi dilde olursa olsun, beraber yaşamayı Allah bize emrediyor. Peygamberimiz de bunun örneğini yaşatmış."

Belediye Başkanı Feyat Asya ise her bir günü güzelliğe ve kardeşliğe vesile kılmanın Anadolu kültüründe var olduğunu belirtti.

Haftanın bu yıl ki temasının önemine değinen Asya, şöyle konuştu:

"Bu sene ana tema birlikte yaşama kültürü. Birbirimize karşı ön yargılı bir toplum haline getirildiğimiz bir dönemde, birlikte yaşama kültürü ve Hz. Peygamber konulu temanın işlenmesine, Türkiye'nin her coğrafyasından çok bölgemizin, coğrafyamızın ihtiyacı var. Dileğimiz ve temennimiz odur ki inşallah 21 Mart'ta silahlar betonların altına gömülür. Daha sonra birlikte, kardeşçe yaşama kültürünü öğreneceğiz ve birbirimize öğreteceğiz."

Toplantıya Asya'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, kurum müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile din görevlileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber