Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 30 Eylül 2022 - 09:28 Yorum: 0

Muş’ta lahana hasadından ülke ekonomisine 35 milyon lira katkı bekleniyor

Türkiye'nin 3 milyon 570 bin dekar tarım arazisi ile üçüncü ekilebilir alanına sahip Muş Ovasında çiftçiler tarafından hasadına başlanan lahanadan...

Muş’ta lahana hasadından ülke ekonomisine 35 milyon lira katkı bekleniyor

Türkiye'nin 3 milyon 570 bin dekar tarım arazisi ile üçüncü ekilebilir alanına sahip Muş Ovasında çiftçiler tarafından hasadına başlanan lahanadan ülke ekonomisine 35 milyon lira katkı sunulması bekleniyor.

Muş'ta çiftçiler tarafından 2 bin 850 dekarda ekimi yapılan lahana hasadına başlandı. Merkeze bağlı Bağlar Mahallesinde geçimlerini çiftçilikle sağlayan üreticiler, günün ilk ışıklarıyla tarlalara girerek hasada başlıyor. Bölge halkının geçim kaynağını sağladığı lahanadan, 9 bin 850 ton rekolte elde edilmesi bekleniyor. Hasadına başlanan lahana tarlalarını inceleyen Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, üreticilere kolaylık diledi.

"2022 yılında 2 bin 850 dekarlık bir alanda yetiştiricilik yapılmıştır"

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gün, lahana üretiminin Muş'un tarımsal faaliyetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Bağlar Mahallesindeki üreticilerin yüzde 80'ninin lahana yetiştiriciliği yaptığını kaydeden Gün, "Ekimi mayıs ayında başlayan lahananın hasadı, eylül ve ekim aylarında yapılıyor. Beyaz lahana yetiştiriciliği özellikle Muş'ta rağbet gören ürünlerimizden bir tanesidir. Yıllardır bu bölgede lahana yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2022 yılında 2 bin 850 dekarlık bir alanda yetiştiricilik yapılmıştır. Bu yetiştiricilikte 9 bin 850 ton civarında rekolte beklemekteyiz. Bu elde edilecek olan bu ürünle ilimize özellikle 35 milyon TL katkı sağlanmasını öngörmekteyiz. Elde edilen bu lahanalar özellikle kış aylarında tüketilmek üzere turşu yapımı ve yemeklerde kullanılıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde lahana yetiştiriciliği yapılmayan illerimize üreticilerimiz tarafından lahana gönderiliyor. Satışlar özellikle Batman, Diyarbakır, Mardin ve Van gibi ilerimize gerçekleştirilmektedir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber