Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Muş'ta nevruz kutlaması

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: "Bu ülkede artık bir daha kan akmasın, savaş olmasın, ölümler olmasın, demokratik bir şekilde kardeşçe yaşayalım istiyoruz"

Muş'ta nevruz kutlaması

MUŞ (AA) - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Bu ülkede artık bir daha kan akmasın, savaş olmasın, ölümler olmasın, demokratik bir şekilde kardeşçe yaşayalım istiyoruz" dedi. 

DBP İl Başkanlığınca Şehir Stadyumu yanında düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlar, güvenlik güçleri tarafından oluşturulan arama noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. 

Etkinliğe katılan DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, nevruzun yeniden diriliş, yeniden yaşam anlamına geldiğini anımsatarak, 2500 yıldan bu yana Ortadoğu'daki birçok egemen gücün Kürt halkına eziyet çektirdiğini ileri sürdü.

Yüksek, topraklarının, yurtlarının işgal edilip, dillerinin ve kimliklerinin yasaklandığını belirterek, soykırımlara tabii tutulmalarına rağmen halkı direndiğini, bunun en somut adımının ise Kobani (Ayn el Arap) olduğunu söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Çanakkale Zaferi söylenir. Çanakkale Zaferi'nin dün yıl dönümüydü. Cumhuriyetin kuruluşunda Çanakkale Zaferi neyse Kürdistan için de Kobani zaferi aynısıdır. Kobani, Kürtlerin Çanakkalesi'dir" görüşünü savunan Yüksek, Kürtlerin birlik ve bütünlüklerini korumaya devam etmesi halinde Kürt halkının adım adım özgürleşeceğini kaydetti.

Yüksek, Kürtlerin özgürlüğünden kimsenin çekinmemesi ve korkmaması gerektiğine değinerek, şöyle konuştu:

"Biz diğer halklarla birlikte eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz. Diğer inançlarla biz Müslümanlar hep beraber eşit bir şekilde kardeşçe yaşayalım istiyoruz. Bizim Rojava mücadelemiz sadece Kürtlerin özgürlüğü için değildir; Ortadoğu'da, Anadolu'da yaşayan bütün kardeşlerimizin özgürlüğü içindir. Biz asla sadece milliyetçi çıkarlar için mücadele etmiyoruz. Bütün halklar için mücadele ediyoruz. İnşallah Kürtler kendileriyle beraber Ortadoğu'daki diğer bütün halkları da özgürleştirecek. Bu ülkede artık bir daha kan akmasın, savaş olmasın, ölümler olmasın, demokratik bir şekilde kardeşçe yaşayalım istiyoruz."

Yüksek, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde başarılı olmaları ve yüzde 15 hedefini yakalamaları durumunda Kürt sorununun çözümünün kendiliğinden geleceğini öne sürerek, "Kürt halkı özgürlüğünü istiyor, başkan Öcalan'ın özgürlüğünü, ana dilde eğitimi, kimliğinin tanınmasını ve eşit bir halk olarak tanınmayı istiyor" diye konuştu.

Yüksek, konuşmasının ardından HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile nevruz ateşini yaktı. Mahalli sanatçıların verdiği konserle devam eden etkinlikte, vatandaşlar ateş etrafında halay çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber