Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Muş'ta nevruz kutlaması

MUŞ (AA) - Muş'ta Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce Muş Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın...

Muş'ta nevruz kutlaması

MUŞ (AA) - Muş'ta Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce Muş Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Vali Vedat Büyükersoy, nevruzun ülkeye ve Muş'a, şenlik ve bahar getirmesini dileyerek, "Yıllar boyunca Orta Asya'da kutlanmakta ama son 30-40 yıl acılarla kutlanan ancak son yıllarda sevgiyle beraber kutladığımız nevruzu kutluyorum" dedi.

Toplumdaki farklı düşüncelerin, farklı yaşam tarzlarının birlikte yaşamak için bir tehlike değil tam tersine bütünü zenginleştiren, ona renk katan sağlıklı bir toplum yapan ögeler olduğunu aktaran Büyükersoy, "Nevruzu hep birlikte kutlamanın zevkini ve mutluluğunu tatmaktayız. İnşallah bundan sonra da nevruz, sevginin, barışın, saygının, birlikte yaşamın bir parçası olacak ve o şekilde devam edecektir" diye konuştu.

"Ülkemizin etrafının ateş çemberi olduğunu görmekteyiz ve ondan da ibret çıkarıyoruz" diyen Büyükersoy, "Bu huzur bize demokrasinin, hukuk devletinin, birlikte yaşam kültürünün ve kardeşlik hukukunun getirdiği bir huzurdur. Bu duygu ve düşüncelerle Nevruz Bayramı'nın saygıya, sevgiye ve barışa vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden programda, protokol üyeleri nevruz ateşini yaktı.

Vatandaşlar, nevruz ateşi etrafında halaylar çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber