Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 15:28 Yorum: 0

Muş’ta okulöncesi öğrenci sayısında artış

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Bakanlığın verilerine göre 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulöncesi okullaşma oranında Muş'un en çok...

Muş’ta okulöncesi öğrenci sayısında artış

Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Bakanlığın verilerine göre 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulöncesi okullaşma oranında Muş'un en çok sayısını arttıran ilk 6 il arasında olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2015-2016 eğitim öğretim yılı okulöncesi okullaştırma oranlarını açıkladı. Muş'ta ciddi bir şekilde okulöncesi eğitimi için adımlar atıldığını belirten Arslan, "İlimizde özellikle bu son 10 yılda derslik sayısında neredeyse cumhuriyet tarihindekine denk yatırım yapılmıştır" dedi.

Fiziki bina ve derslik yatırımlarının yanında birde akademik başarının giderek arttığını kaydeden Arslan, "Sürekli çocuklarımızla bir araya geliyoruz ve onların okuması ve başarılı olması için mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin başarısına katkıda bulunan idareci, öğretmen ve tüm personellere teşekkür eden Arslan, "Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın verilerinde okulöncesi okullaşma oranını 2015-2016 eğitim öğretim yılında en çok artıran iller arasında Muş 6'ncı sırada yer almıştır. Muş'ta 5 yaş okulöncesi oranının yüzde 65'e çıkmasında çaba gösteren, emeği geçen idareci ve öğretmenlerimi kutluyorum. Hedefimiz tüm çocuklarımızın okulöncesi eğitimi almasıdır. Velilerimizin de kendi çocuklarının geleceği için çabalarımıza desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de son yıllarda okulöncesinin öneminin fark edildiğini ve ciddi adımların atıldığını vurgulayan Arslan, "Osmanlı döneminde okulöncesi (subyan mektepleri) varken, Türkiye de okulöncesinin önemi son yıllarda fark edildi. Çocuk ne kadar erken eğitim sürecine katılırsa o kadar verimli olur" şeklinde konuştu.

Muş’ta okulöncesi öğrenci sayısında artış

Muş’ta okulöncesi öğrenci sayısında artış

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber