Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 23 Ağustos 2017 - 11:13 Yorum: 0

Muş’ta sosyal konut projesinin 1. etabı ihale edildi

Muş'ta uzun bir süredir üzerinde çalışılan sosyal konut projesinde sona gelindi.

Muş’ta sosyal konut projesinin 1. etabı ihale edildi

Muş'ta uzun bir süredir üzerinde çalışılan sosyal konut projesinde sona gelindi. Projenin birinci etabı TOKİ Başkanlığı tarafından ihale edildi.

Muş Belediyesi düşük gelirli ailelerin ev sahibi olması için programına aldığı, ancak yer konusundaki sıkıntılardan dolayı başlatamadığı "Sosyal Konut Projesi hayata geçiyor. Kepenek ve Donatım köyü sınırları içerisinde bulunan Maliye hazinesine ait yaklaşık 60 hektarlık alanda sosyal konut projesi uygulanıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından proje kapsamında bulunan 381 konut, bir cami ve alışveriş merkezi ile çevre düzenleme işini ihale edildi. Projenin bir an önce uygulamaya alınması için uzun uğraşlar veren Belediye Başkanı Feyat Asya, TOKİ marifetiyle kente yeni konutlar kazandırarak dar gelirli aileleri de sevindirecek.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Hizmet yolunda hedeflerimizi hayata geçirdikçe mutlu olmaya devam ediyoruz. Allah'a şükürler olsun ki uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız sosyal konut projesi hayata geçiyor. Yer konusundaki sıkıntıların giderilmesi ile projenin uygulanacağı alandaki teknik çalışmaları tamamlayarak TOKİ ile görüşmelerimizi yaptık. Şükürler olsun ki projenin birinci etabının ihale yapıldı. Bu projemizle hem ilimizin konut sıkıntısını gidermeyi hem de düşük gelirli ailelerimizin ev sahibi olmasını hedefliyoruz. Aynı şekilde bu projemizin akabinde ikinci etabın uygulamaya alınması için çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah bu tür projelerle ilimizi daha modern bir görünüme kavuşturacağız ve vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacağız. Sosyal Konut projesinin bu aşamaya gelmesinde emek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Muş'un Kepenek Mahallesi'nde inşa edilecek 381 konutun ihalesi yapıldı. 22 Ağustos, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca ticaret merkezi, cami ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Projede yükseklikleri zemin+3 olan konutların 253'ü 2+1 ve 128'i ise 3+1 planında tasarlandı. TOKİ, her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyor. Kentsel tasarımı yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışla şekillendiriyor. Muş'ta inşa edilecek projede geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı. Bina cephelerinde yöreye özgü taş kaplamalar, söveler ve dekoratif pencereler kullanıldı."

Muş’ta sosyal konut projesinin 1. etabı ihale edildi

Muş’ta sosyal konut projesinin 1. etabı ihale edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber