Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ocak 2022 - 08:13 Yorum: 0

Muş’ta tipinin yaşandığı köyde hayat 2 gün durdu

Muş'un Yukarıyongalı köyünde kar yağışının ardından etkili olan tipi ve fırtına vatandaşları 2 gün boyunca evlerine hapsetti.

Muş’ta tipinin yaşandığı köyde hayat 2 gün durdu

Muş'un Yukarıyongalı köyünde kar yağışının ardından etkili olan tipi ve fırtına vatandaşları 2 gün boyunca evlerine hapsetti.

Merkeze 48 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Yukarıyongalı köyünde kar esareti yaşanıyor. 100 hane ve yaklaşık 600 nüfuslu köyde İki gün boyunca etkili olan kar yağışının yerini tipi ve fırtınaya bırakması evleri, araçları ve iş makinelerini kara gömdü. Adeta hayatın durduğu köyde tipi ve fırtınanın dinmesiyle pencerelerden güçlükle dışarı çıkabilen köy sakinleri, iş makinelerinin giremediği sokakları kendi imkanlarıyla açtı. Kar kalınlığının 1,5 metrenin üzerine çıktığı köyde tüneller oluştu.

"Tipi nedeniyle 2 gün boyunca evden çıkamadık"

Köyde yaşayan vatandaşlardan Sabri Yöndem, köyde 2 gün boyunca kar yağışının yaşandığını ve fırtınadan dolayı dışarı çıkamadıklarını söyledi. Bir metreden fazla kar yağdığını anlatan Yöndem, Yollar kapalı, sokaklar kapalıydı. Hayvanları dışarı çıkaramadılar. Hayvanları içeride beslediler. Köyde hayat durdu" dedi.

"Tünel açarak evden çıktık"

Vatandaşlardan Hüseyin Omur ise 2 gün boyunca köyde fırtınanın yaşandığını ifade ederek, "Bizde, hayvanlarımızda içeride kaldık. Hayvanlara günde bir kez sadece yem verebildik. Çok fırtına vardı. Camların, kapıların hepsi kardan kapanmıştı. Tünel açarak evden çıktık" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber