Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Aralık 2017 - 17:03 Yorum: 0

Muş’ta yol genişletme çalışması

Muş Belediyesi ekipleri, Kale Mahallesi Fabrika Caddesi'ndeki genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Muş’ta yol genişletme çalışması

Muş Belediyesi ekipleri, Kale Mahallesi Fabrika Caddesi'ndeki genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışma sezonunu verimli bir şekilde geçiren Muş Belediyesi, kentin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehir merkezindeki dar yolları imar planına uygun bir şekilde genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kale Mahallesi Fabrika Caddesi genişletilerek trafik akışının sorunsuz olması sağlanıyor. Ağırlıklı olarak altyapı çalışmalarının ön plana çıktığı bu çalışma sezonunda mevcut projelerini de yürüten Muş Belediyesi, karın yağmamasını fırsat bilerek çalışmalarını hızlandırdı.

Muş'un eski yerleşim yerlerinden biri olan ve kentsel dönüşüm-gelişim projesinin uygulandığı Kale Mahallesi'nde kapsamlı bir çalışma başlatan Muş Belediyesi, kar yağmadan mevcut çalışmaları tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı teknik ekiplerin gerekli ölçümleri yapması ile genişletilmeye başlanan yol, imar planına uygun bir şekilde yapılıyor. Saray Camii çevresi ve yolun tek tarafında ihata duvarı çalışması yapan belediye, toprak kaymasının önüne geçerken, yolun imar planına uygun olması için ihtiyaç halinde bazı evleri kamulaştırıyor. Ekipler, evrak işlemlerinin tamamlandığı evlerin yıkımını yapmaya devam ediyor.

Kamulaştırılan evlerin yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, yeni yerleşim alanlarındaki imar yollarını açmanın yanı sıra yıllardır vatandaşlara ızdırap olan dar yolları da genişlettiklerini belirterek, Muş'un yol sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Başkan Asya, "İmar planımıza uygun bir şekilde mahallelerimizde yeni yolları açmaya devam ediyoruz. Özellikle Yeni Mahalle birinci mıntıka güzergahında bu konuda ciddi bir mesafe kat ettik. Bunu yaparken ileride çarpık yapılaşmanın oluşmamasını sağlıyoruz. Evlerin belirli bir düzen içerisinde inşa edilmesi hem vatandaşlarımızın hem de ilimizin faydasına olacaktır. Bunun yanı sıra şehir merkezinde dar ve düzensiz olan yollar ile ilgili başlattığımız çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. İlimizin eski yerleşim yerlerinden biri olan Kale Mahallesi'nde başlattığımız yol genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilerek bu çalışmalarımızı hızlandırdık. Gelecek yıl çalışma sezonu ile birlikte Kale Mahallesi'ndeki yolların tamamını yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız. TOKİ binalarının da hak sahiplerine teslim edilmesi ve burada yapacağımız çalışmaların ardından güzel bir görünüme kavuşacak olan Kale Mahallesi'ne toplu taşıma güzergahı da vererek vatandaşlarımıza ulaşım konusunda da kolaylık sağlayacağız" dedi.

Muş’ta yol genişletme çalışması

Muş’ta yol genişletme çalışması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber